Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mallorcai mandulás sütemény

Mallorcai mandulás sütemény
Mallorcai mandulás sütemény
60 perc / előkészület: 15 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy 26 cm-es átmérőjű tortaformához a hozzávalókat egyszerűen megduplázzuk.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy 20 cm-es átmérőjű tortaformát kevés vajjal kikenünk, majd zsemlemorzsával megszórjuk.
  2. A tojások fehérjét a sóval kemény habbá verjük.
  3. A tojások sárgáját az átszitált porcukorral egy világos, krémes masszává keverjük.
  4. Hozzákeverjük a fahéjat, citromhéjat és a kikapart vaníliamagokat. Majd hozzákeverjük a mandulát is. A végén óvatosan hozzákeverjük a kemény habbá vert tojások fehérjét.
  5. A masszát belesimítjuk az előkészített formába, betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 40-45 perc alatt megsütjük.
  6. Kivesszük, tortarácson hagyjuk hűlni, majd porcukorral megszórva tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 1 465
elküldve: 0
receptkönyvben: 29
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

alkalom: születésnap, karácsonyi édességek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna
konyha: spanyol
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gluténmentes mandulás süti, mandulatorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

245
tojás 4 db
1 csipet
porcukor 100 g
mandula 125 g
fahéj 0.25 tk
citromhéj 0.5 citromból nyert
vanília 0.5 db
vaj 0.5 tk
zsemlemorzsa 1 ek