Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Málna sorbet

Málna sorbet
Málna sorbet
18 perc / előkészület: 15 perc főzés: 3 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez volt a legelső saját készítésű sorbetem. Nagyon finomra sikerült, így azóta más gyümölcsökkel is készítettem már.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ha fagylaltgéppel készítjük, akkor a málna és a cukros víz összekeverése után a fagylaltgép előre lehűtött edényébe öntve is befejezhetjük a sorbet készítését.

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A málnaszemeket 10-15 percre hideg vízbe áztatjuk, hogy az apró bogarak és az egyéb szennyeződések feljöjjenek a víz tetejére. Ezután a vizet leöntjük, a málnát jól átmossuk, majd szűrőedényben lecsöpögtetjük.
  2. A 3 dl vizet és a kristálycukrot kislábosba öntjük, és folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg a cukor teljesen felolvad. Ezután hűlni hagyjuk.
  3. A málnát pépesítjük (elég egy villával szétnyomkodni), fedeles edénybe tesszük, rácsepegtetjük a citromlevet, majd apránként hozzáöntjük a lehűlt cukros vizet. Közben folyamatosan keverjük.
  4. Az edényt befedjük, és 5-6 órára a fagyasztóba tesszük. Óránként egyszer elővesszük, és alaposan átkeverjük a sorbetet. A keverés során ügyeljünk rá, hogy minél több levegőt juttassunk a sorbetbe, mert annál finomabb lesz a végeredmény.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 40 030
elküldve: 6
receptkönyvben: 544
elkészítve: 8/14
Facebookon megjelent: -

szakács

iceflower

Mióta szakács: 2010.05.21.
93 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

főkategória: fagyi
alkategória: sorbet
hasonló kategóriák: vaníliafagyi, fagyikehely, gyümölcsfagyi, házi fagyi, karamellfagyi, parfé, fagyitorta

egyéb elnevezések

málnás szorbet

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

AlmondMilk
AlmondMilk Sat, 2014-12-27 22:28

szia
ha éjszakára berkom a mélyhűtőbe és nem keverem óránként csak háromszor, az baj?

Mexxi
Mexxi / Mexxi Tue, 2012-06-26 09:04

Szia! én is elkészítettem, és tényleg iszonyatosan finom! Csak egy probléma van vele.. nekem nem áll össze gombócba, az istenért sem... :( Van valami ötleted, hogy miért? mit rontottam el? Csináltam őszibarackosat is, és ugyanez a helyzet...
Köszi előre is!

iceflower
iceflower / iceflower Tue, 2012-01-31 22:04

Kedves Boci042!
Remélem, jól sikerül a málnás sorbeted. Szerintem nagyon-nagyon finom - bár én a málnát minden formában imádom. :)
Igen, a kép a sajátomról készült.

Bendika
Bendika / Bendika Fri, 2011-10-07 23:51

Szia Iceflower!

New-yorki sajttortát csináltam málnával és fele megmaradt(mármint a málna fele),így ez a recept őpont jól jött, a maradékot pedig banánnal pótoltam. Remélem fini lesz. Köszi: Bendika

kistacsa
Nelly / kistacsa Thu, 2011-05-26 21:35

Szia! Az iment tettem be a "pepet" a melyhutobe.... izgatottan varom hogy milyen lesz!!!! :-)

NLynda
NLynda / NLynda Sat, 2010-07-31 10:33

Szia!Jó a recept..Mentettem a receptkönyvemben.Szerinted ha banánnan szeretném megcsinálni,akkor mennyi cukor kell hozzá??Köszi előre is.

iceflower
iceflower / iceflower Sat, 2010-07-31 18:17

Szia! Mivel a banán édesebb, szerintem 10 dkg cukor is elég hozzá. De igazából ezt ki kell tapasztalni.

184
málna 30 dkg
cukor 15 dkg
víz 3 dl
citromlé 1 kk