Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Málna tiramisu

Málna tiramisu
Málna tiramisu
40 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem a mascarpone-, tejszínkrémes, babapiskótás desszerteket, mert negyed óra alatt össze lehet dobni, nem kell sütni, és mégis elegáns és elsőosztályú tortaféle. Ráadásul csak a fantázia szab határt a variációinak, minden gyümölccsel nagyon finom, különösen naranccsal, málnával, szamócával, őszibarackbefőttel.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Ha lapzselatinnal készítjük, akkor azokat hideg vízbe tesszük felpuhulni. (Én lapzselatinnal dolgozom legszívesebben, mert pontosan lehet adagolni, könnyű kezelni, és mindig sikerül.) Amikor felázott, akkor fél dl forró vízben feloldjuk (nem főzzük, csak felforrósítjuk, amíg homogénné nem válik), és hagyjuk langyosra hűlni.
  2. A tejszínt habbá verjük, hozzáadjuk a porcukrot, vaníliát, narancshéjat, utána a mascarponét, likőrt és a langyos zselatin oldatot, majd sima krémmé keverjük.
  3. Egy tálra fektetünk 1 sor babapiskótát, arra rákanalazzuk a krém egyharmadát, majd minden szál piskótára 3-4 szem málnát. Ebből 3 réteget készítünk. (A tetején is krém van és málnaszemek.)
  4. A tálat fóliával letakarjuk, és hűtőbe tesszük. Legalább 3-4 órát pihennie kell, legjobb egy egész éjszakát.
  5. A maradék málnát egy lábosban 1 dl vízzel és a befőzőcukorral felforraljuk, és pár percig főzzük, villával szétnyomkodva a szemeket. Ebből lesz majd az öntet.
  6. Szitán vagy egy tüll darabon átpasszírozzuk a málnafőzetet, hogy ne maradjanak benne magok, majd kis csavaros üvegben hűtőbe tesszük.
  7. Tálaláskor kis desszertes tálkába teszünk egy szelet "tortát", arra tejszínhabot nyomunk, és meglocsoljuk pár kanál málnaöntettel.
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 398
elküldve: 0
receptkönyvben: 17
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Sienne

Mióta szakács: 2011.11.13.
16 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

tiramisu málnával, tiramisu másként

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

583
babapiskóta 24 db
mascarpone 250 g
habtejszín 250 ml
porcukor 4 púpozott ek
vaníliás cukor 1 csomag
narancshéj 1 narancsból nyert
likőr 1 ek
lapzselatin 5 db
málna 25 dkg
befőzőcukor 5 csapott ek
tejszínhab 10 ek