Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Málnahab

Málnahab
Málnahab
25 perc / előkészület: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (22)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egyik kedvenc nyári édességem, szoktam még piros ribizliből is készíteni. A lényeg, hogy savanykás, fanyar gyümölcsöt használjunk hozzá.

hozzávalók / 12 adag

A málnahabhoz

A tálaláshoz

ajánlat

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük. (Géppel dolgozzunk, mert viszonylag sokáig kell keverni, egészen addig, míg a kristálycukor szemcséi feloldódnak a habban.)
  2. Utána hozzáadjuk több, kisebb adagban a megmosott-szárított málnaszemeket, és jól összedolgozzuk a gyümölccsel.
  3. Jól lehűtve tálaljuk. (Én közvetlenül tálalás előtt is át szoktam dolgozni robotgéppel még egyszer.)
  4. Az egészben hagyott málnaszemekkel díszítjük.

  • elkészítettem: 28 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 70 187
elküldve: 8
receptkönyvben: 614
elkészítve: 6/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Muci

Mióta szakács: 2008.04.02.
175 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

Hozzászólások (22)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

sss404
sss404 Mon, 2013-08-05 16:01

Itt arról van szó, hogy a nem gyakorlott cukrászok simán lekövetik a receptet pontról pontra és annak ez lesz az eredménye, hogy kizárólag az extrémen édesszájúaknak ízlik ebben a formában a recept.Ebbe is illene belegondolni mielőtt osztjátok itt az észt, hogy lehet helyettesíteni, meg kevesebbet tenni bele..
Most mi a cél, egy kellemes vagy egy mérhetetlen geil desszert készítése ?
400g málna/100g cukor is elég bőven, tényleg nem flame, de ez a 400g cukor brutális ennyi málnához.

blondevilke
Blondevilke / blondevilke Thu, 2011-07-07 04:33

Akinek sok a cukor tegyen bele zselatint meg édesítőszert. Mindenre van megoldás...A recept egy alapötlet, amit úgy variálsz, ahogy neked tetszik.

Arianne113
Csillus / Arianne113 Fri, 2011-06-24 17:30

Micsoda kommenteket olvasok itt...
Akinek nemtetszik ennyi cukorral tegyen bele kevesebbet de én undorítónak tartom hogy fuj milyen szar meg az ilyen kommenteket valaki ide meri írni egyáltalán...Én magam is el fogom készíteni ezt a habot, és annyi cukrot teszek bele amennyi nekem jólesik.. de ettől még a recept maga tökéletes és nem szar!

MrsSame
MrsSame / MrsSame Tue, 2011-06-14 15:46

Egy tojásfehérjéhez elég 5 dkg cukor!! Akkor is édes lesz,de legalább meg lehet enni.A habcsóknál sem használunk többet és az is kellően kemény és édes lesz!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2011-03-10 01:11

A régi mondás szerint az ízlésekről nem kell vitatkozni. Aki szerint túl sok a 40 deka cukor, az ne tegye bele. Sőt: egyen savanyút, keserűt, sósat, és ne édeset, ha nem szereti az édeset. Kár azon vitatkozni is, hogy mi egészséges és mi nem az, hiszen maga az önmagát tévedhetetlennek kikiáltó orvostudomány is legalább 20 évente megváltoztatja erről az álláspontját.
A lényeg: én egy sokkal macerásabb módszerrel szoktam málna-(kajszi-, eper-)habot készíteni, jóval több cukorral: 1 tojásfehérje + 2 dl cukor + 2 dl érett gyümölcs; mindet be egy nagy tálba, 30-40 perc kavarás kézzel, fakanállal, és az eredmény 4-5 pohár finom hab. Eddig még aki megkóstolta, a receptjét kérte, és nem a kukába dobta.
Ne haragudjatok, de kicsit felháborodtam azon, hogy: 1. sokan becsmérlik az olyan receptet, ami nem az ő ízlésük szerinti; 2. többen azt állítják, hogy kukába dobták az ételt. Biztosan maradi vagyok, ez meg itt egy olyan oldal, ahol a felső tízezer nyilatkozik meg. Én nem abban nőttem fel, és a gyerekeimet se úgy neveltem, hogy az éppen elkészült ételt könnyed mozdulattal kidobjuk. De ez nem is szegénység, hanem mentalitás kérdése.
A Muci receptjeit szeretem, mert a régi, hagyományos ízeket képviselik.
Senkit nem akartam megbántani, de mikor azt olvastam, hogy a békítő szándékú Edit is 10 dkg cukrot tesz 5 tojásfehérjéhez meg 40 dkg gyümölcshöz, akkor azt hittem, hogy eltévedtem, és nem az egyik általam kedvelt honlapon járok, hanem a „Hogyan adjunk le egy hét alatt 10 kilót” reklámját böngészem.
Üdv és kellemes sütést-főzést mindenkinek, a saját ízlése szerint!

laraed
Edit / laraed Sat, 2011-03-19 16:55

Kedves Váradi Toncsi ! Én sem akartam senkit megbántani a 10 dkg cukorral , és még nem is fogyókúrázom / pedig nem ártana / :))Csupán csak arra reagáltam , hogy kevesebb cukorral is lehet kemény habot csinálni:)) Aki édesen szereti az úgy egye. Aki kevésbé szereti a tömény édes ízt , az is kedvet kapjon ahhoz , hogy elkészítse , mert kevesebb cukorral is sikerül kemény habot készíteni. A kedves recept felrakónak csak azt kellet volna írnia , hogy lehet kevesebb cukorral is készíteni , nem pedig azt írni , hogy csak akkor kap kémény habot ha 40 dkg cukrot tesz bele, mert ez nem felel meg a valóságnak :)) Az ételt meg természetesen nem szoktuk kidobni!De ha valaki nem szereti a tömény édességet akkor az ezt biztosan nem tudja megenni. Ezért célszerű oda írni a recepthez , hogy lehet kevesebb cukorral is készíteni ízlés szerint , ahogy Te is írtad a mondandód végén. :))))Üdv Edit

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2011-01-29 21:08

ez olyan mint a cici krém de azért majd én is elkészítem klaunak és alexnak biztos ízleni fog

laraed
Edit / laraed Sat, 2011-01-29 21:59

Kedves Hulala ! Milyen az a cicikrém??? És ki az a Klau és Alex???:))) Üdv Edit

laraed
Edit / laraed Tue, 2010-07-13 17:35

Én 10 dkg cukorral készítem és úgy is kemény lesz a hab. Aki nem szereti ha annyira édes akkor csinálja kevesebb cukorral. Muci valószínű , hogy így szereti. ezért írta le így a receptet , de lehet kevesebb cukorral is készíteni:))) Ezt szerintem mindenkinek a saját ízlése szerint ellehet készíteni. Üdv Edit

Gargoyle
P. / Gargoyle Tue, 2010-07-13 17:38

Köszi Edit, jó, hogy Te is írtál. Csak attól tartottam, ha ezt egy kezdő elolvassa, természetesen nem meri majd lecsökkenteni a cukor mennyiségét, mert az hiszi, hogy kell ennyi. Pedig nem.

Gargoyle
P. / Gargoyle Tue, 2010-07-13 17:33

Muci, ne haragudj, hogy én is ezt mondom, de ez tényleg rengeteg cukor. Mi ugyanezt a mennyiséget készítjük 200 g cukorral és tökéletesen megáll a hab. Nem kell hozzá 400 g ahhoz, hogy kemény legyen. Teljesen felesleges.
Mégegyszer elnézést, de igaza van a többieknek.
Üdv:
Eszter

Muci
Muci / Muci Tue, 2010-07-13 17:19

Aki nem szereti az édességet az ne készítsen ilyen gyümölcshabot, hanem natúr gyümölcsöt, esetleg
gyümölcssalátát fogyasszon. A cukor mennyisége nem elírás , lehet csökkenteni, de akkor nem lesz
kellő keménységű a hab. Inkább az utólag belekevert gyümölcs mennyiségét javaslom növelni.
Nem véletlen szerepel az ajánlatban, hogy kínáljunk mellé valamilyen kekszet.

Mandzsi
Mandzsi Mon, 2010-07-12 21:36

Sziasztok!

Ebben a receptben a cukor biztos el van írva, mert én szeretem az édeset, de ez borzalom volt. Ehetetlen!!! Szóval, szerintem 40 g lenne.....

wittorio
wittorio / wittorio Sat, 2010-07-10 21:46

Hát ez valami émelyítően édes volt. Eleve csak 300g cukrot adtam hozzá, de párom (aki szereti az édeset) nem tudott többet enni két kanálnál...kuka

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-07-09 18:14

Főleg, ha tudnád, hogy a tojás akkor sem szalmonellás, ha maga a tyúk az. A tojás felbontott állapotában lehet az, a helytelen tárolástól vagy helytelen feldolgozottságtól.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2009-07-02 16:13

Aztán csak imádkozzunk, hogy a tojás ne legyen szalmonellás! Főleg ilyenkor nyáron elég gáz a nyers tojás fehérje!

159
málna 400 g
cukor 400 g
tojásfehérje 5 db
málna 100 g