Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Málnahabos bonbon

Málnahabos bonbon
Málnahabos bonbon
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Eredetileg egy tortakrémet készítettem, amiből jutott a bonbonra is! Így most a mértékeket elosztottam 5-tel. Így persze nehéz dolgozni vele, nagy mennyiségben érdemes! Azért növényi a tejszín, mert húgomnak laktózérzékenysége van.

hozzávalók / 4 adag

A töltelékhez

A bonbonhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejszínt felverjük a cukorral, hozzákeverjük a többi hozzávalót, kevés vízben feloldjuk a zselatint, egy keveset belekeverünk a krémből, majd az így lehűtött zselatint a krém többi részéhez keverjük.
  2. A bonbonformákat vékony ecset segítségével kikenjük a vízgőz felett megolvasztott csokival, majd 2-3 percre betesszük mélyhűtőbe. Ezt többször ismételjük.
  3. Megtöltjük a krémmel, 1-2 mm-t a tetejétől kihagyva.
  4. Végül a tetejét is megkenjük a csokival. Picit visszatesszük a fagyasztóba.
  5. Száradás után kinyomjuk a kész bonbonokat a formából. Ezt mindenképpen egy erőteljes gyors mozdulattal tegyük, kifordítva a formát, különben törnek.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 202
elküldve: 0
receptkönyvben: 70
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Angelocska

Mióta szakács: 2012.06.03.
23 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: közepes
elkészítési idő: 15-30 perc
diéta: gluténmentes
alkalom: karácsonyi édességek, karácsonyi gasztroajándék, Valentin-nap
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

málnás édesség, málnakrémes bonbon, bonbon tejszínes málnás krémmel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

173
málna 20 g
porcukor 6 g
citromlé 5 csepp
zselatin 2 g
növényi tejszín 0.4 dl
étcsokoládé 10 dkg