Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Málnahabos piskóta

Málnahabos piskóta
Málnahabos piskóta
42 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Maradék fagyasztott málnából készítettem, receptújságos ötlet alapján.

hozzávalók / 8 adag

Piskóta

Krém

Málnaöntet

ajánlat

Lehet hozzá tejszínhabot is enni, illetve málnaszemekkel díszíteni.

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. Tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk egy csipet sóval. A folyamat felénél hozzáadjuk a cukrot is. A végén egyenként a sárgáját is belekeverjük a robotgéppel.
  2. Széles fakanállal óvatosan, apránként belekeverjük a sütőporral összekevert, átszitált lisztet.
  3. Egy sütőtepsit kibélelünk sütőpapírral, és egyenletesen szétkenjük rajta a tésztát. Előmelegített sütőben megsütjük 12 perc alatt.
  4. Ha kihűlt a tészta, kettévágjuk, és lehúzzuk róla a sütőpapírt. Egy feleakkora tepsibe rétegezzük a lapot és a krémet. Alulról kezdve, piskóta-krém-piskóta-krém sorrendben.
  5. Hűtőbe tesszük, folpackkal letakarva fogyasztás előtt pár órára, hogy összeálljon.

Krém

  1. Kemény habot verünk a tojásfehérjéből és 5 dkg cukorból.
  2. Utána a málnát 1 dl vízzel és a maradék cukorral felforraljuk. Ha felforrt, levesszük a tűzről, és botmixerrel pürésítjük.
  3. Feloldjuk a vaníliás pudingport 1dl vízben, és a pürésített málnához adjuk, amit visszateszünk a tűzre, és 1 percig forralunk. Ezután elzárjuk a gázt, és gyorsan belekeverjük a felvert tojásfehérjét.

Málnaöntet

  1. Ugyanúgy készül mint a krém, csak a keményítőt fél deci vízben oldva tesszük a pürésített málnához. 1 percig forraljuk, ebbe nem teszünk tojáshabot. Ha kihűlt, hűtőben tároljuk.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 171
elküldve: 0
receptkönyvben: 16
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Kodak

Mióta szakács: 2013.04.17.
25 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

málnakrémes sütemény, málnás kocka

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

353
tojás 6 db
cukor 12 dkg
sütőpor 1 csomag
finomliszt 15 dkg
1 csipet
tojásfehérje 3 db
cukor 15 dkg
málna 20 dkg
víz 2 dl
vaníliás pudingpor 1 tasak
málna 25 dkg
víz 1.5 dl
cukor 8 dkg
étkezési keményítő 0.5 evőkanál