Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Málnakocsonya

Málnakocsonya
Málnakocsonya
20 perc / előkészület: 15 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A mentát helyettesíthetjük citromfűvel. Tálaljuk vaníliamártással leöntve.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zselatint 10 percre hideg vízbe áztatjuk. A mentát megmossuk, szárítjuk, egy-pár levelet félreteszünk, a többit finomra vágjuk. A málnát megmossuk.

  2. 100 ml málnanektárt felmelegítünk. A zselatint kicsavarjuk, majd a meleg nektárban lassú tűzön felolvasztjuk. A maradék nektárt hozzáöntjük, és hűlni hagyjuk, míg elkezd kocsonyásodni.

  3. 4 kis formát (kb. 200 ml űrtartalmút) hideg vízzel kiöblítünk. A málna 2/3-át elosztjuk a formákba, rászórjuk az apróra vágott mentát. Majd ráöntjük a kocsonyasodó nektárt. Lefedve kb. 4 órára hűtőbe tesszük.

  4. A formákat forró vízbe mártjuk, majd a zselét tányérra borítjuk. A maradék málnával és mentalevéllel díszítjük.

  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 4 791
elküldve: 0
receptkönyvben: 32
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1970 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
szezon: nyár
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

málnás kocsonya, málnazselé, gyümölcskocsonya

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

fehérke37
fehérke37 Sat, 2015-07-11 13:08

A "hozzávalók" és az "elkészítés" nincs szinkronban egymással.

141
lapzselatin 9 db
málna 250 g
menta 5 szál
gyümölcslé 750 ml