Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Málnakrém-torta

Málnakrém-torta
Málnakrém-torta
50 perc / előkészület: 30 perc főzés: 5 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a tortát szoktuk készíteni, amikor málnaszezon van, mivel ez egy hűsítő, krémes finomság.

hozzávalók / 8 adag

pikóta

krém

zselé a tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

pikóta

  1. A tojásokat és a cukrot kikeverjük jó habosra, majd hozzáadjuk a sütőport és a lisztet, majd kivajazott, lisztezett tortaformába öntjük, és 180°C-on megsütjük.
  2. Ha kész, hagyjuk kihűlni.

krém

  1. A málna 2/3-át áttörjük (a szép szemeket félretesszük a díszítéshez), a joghurtot a porcukorral és a citromlével összekeverjük.
  2. A tejszínhabot felverjük.
  3. A málnás krémhez adjuk a felvert tejszínhabot és az olvasztott, de már nem meleg zselatint.
  4. A kihűlt piskótára kenjük a krémet, ráhalmozzuk a maradék málnát, és 2 órára hűtőbe tesszük.

zselé a tetejére

  1. Dermedés után a málnaszörpből készült zselével leöntjük, és visszatesszük a hűtőbe, míg meg nem dermed.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 28 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 12
össznézettség: 18 192
elküldve: 2
receptkönyvben: 45
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Icuka cicuka

Mióta szakács: 2017.06.05.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
kategória: torta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

málnatorta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kokocikutya
Kokocikutya / Kokocikutya Mon, 2018-06-25 21:30

jó kis recept, köszönöm hogy felraktad :) annyi pici módosítást tettem, hogy nekem a piskóta túl folyósnak tűnt (lehet a tojások voltak túl nagyok) úgyhogy került még bele egy pici liszt (hogy olyan muffin masszás jellegű legyen) habtejszínből meg az istenért nem találtam 2,5 dl-es kiszerelést a boltban, úgyhogy az 2 dl-es lett :D de teljesen jó volt, tetejére meg sima ilyen gyümölcstortás zselatint tettem :) nagyon finom lett, köszi még egyszer! ^^

318
tojás 4 db
cukor 4 ek
finomliszt 4 evőkanál
sütőpor 1 csomag
joghurt 2 dl
habtejszín 2.5 dl
málna 30 dkg
zselatinfix 1 csomag
porcukor 5 dkg
citromlé 0.5 citromból nyert
szörp 2 dl
zselatin 1.5 dkg