Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Málnakrémes frankfurti koszorú

Málnakrémes frankfurti koszorú
Málnakrémes frankfurti koszorú
80 perc / előkészület: 30 perc főzés: 15 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Húsvét közeledtén, bár nem vártam vendégeket, mégis úgy gondoltam, az ünnepekre mégis kell sütemény. Így ezt a süteményt készítettem el. A legnagyobb meglepetésemre voltak vendégeim, a fiam és baráti társasága lepett meg. Olyan gyorsan fogyott el a sütemény Húsvét vasárnap, hogy este még egy adagot sütöttem. Így Húsvét hétfőn is volt sütemény az asztalon.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A málnás krémhez

A tejfölös krémhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat a sóval, 20 dkg cukorral, 1 cs. vaníliás cukorral és a citromhéjjal kikeverjük.
  2. Egyenként beleütjük a tojásokat, rászitáljuk 7 dkg keményítővel és sütőporral elvegyített lisztet, összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a tejet.
  3. A tésztát margarinnal kikent, morzsával meghintett kapcsos koszorúformába simítjuk.
  4. Előmelegített sütőben 175 fokon 35 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.
  5. A málnát citromlével, 7 dkg cukorral és a maradék vaníliás cukorral, keverés mellett felforraljuk. A megmaradt keményítőt és a zselatint 7-8 evőkanál vízben elkeverjük, és besűrítjük vele málnapürét. Kb. 5 percig főzzük. (Ritka kevergetéssel kihűtjük.)
  6. A tésztát 3 lapra vágjuk. Az alsóra kerül a kihűlt, de még kenhető málnakrém. Hagyjuk teljesen megkötni!
  7. Addig elkészítjük a másik krémet. A tejfölt a többi cukorral elkeverjük, hozzáöntünk 4 dl tejszínt, beleszórjuk az öntetport és felverjük. Ezt a krémet azonnal fel kell használni, mert megköt és grízessé válik!
  8. Egy vékony réteget kenünk a málnakrémre, ráhelyezzük a második tésztát, azt bőségesen megkenjük, majd jön a harmadik tészta, és az egészet bevonjuk a krémmel.
  9. A mandulát szárazon megpirítjuk, mikor kihűlt, szépen feldíszítjük vele a süteményünket.
  10. Legalább 1 órát hűtőbe állítjuk.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 11 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 943
elküldve: 2
receptkönyvben: 38
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Szöszi konyhája

Mióta szakács: 2013.08.12.
13 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: húsvét, buli receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

tejfölkrémes-málnakrémes koszorú, málnakrémes koszorú pirított mandulával, krémes sütikoszorú

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

pavlov
pavlov Thu, 2013-09-19 17:23

Jól néz ki és biztos finom is, de az anyagköltség az biztos, hogy nem ezer forint, hanem a bő duplája! :)

mese habbal
mese habbal Mon, 2013-09-16 19:09

Szia! Erdeklodni szeretnek, hogy lehet-e fagyasztott malnabol is kesziteni? Szep napot!

904
vaj 15 dkg
1 csipet
cukor 20 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
tojás 5 db
finomliszt 22 dkg
étkezési keményítő 7 dkg
sütőpor 1 csomag
tej 4 ek
málna 30 dkg
citromlé 2 ek
cukor 7 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
zselatin 1 ek
víz 8 evőkanál
étkezési keményítő 5 dkg
tejföl 175 g
cukor 5 dkg
habtejszín 4 dl
vaníliás pudingpor 2 tasak
mandulapehely 20 dkg