Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Málnakrémleves

Málnakrémleves
Málnakrémleves
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A nyári kánikulában mindig frissítésként hat egy tányér hideg málnakrémleves. 

hozzávalók / 4 adag

Leves hozzávalók:

Túrógombóc hozzávalók:

Szólj hozzá!

elkészítés

Leves hozzávalók:

  1. A málnát letisztítjuk és megmossuk. Egy nagy fazékba tesszük, és ehhez adjuk hozzá a tejszínt, a joghurtot és a cukrot ízlés szerint. A málnákat kézi turmixszal krémesre zúzzuk. A leveshez adhatunk igény szerint forró vizet is, így az állaga kevésbé lesz krémszerű.
  2. Ezt követően átszűrjük az egészet, a magokat kidobjuk, a levest pedig a hűtőbe tesszük hűlni.

Túrógombóc hozzávalók:

  1. A túrót a tojássárgájával és a többi hozzávalóval összekeverjük, és kb. 30-45 percre a hűtőbe tesszük pihenni.
  2. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és ezt is beleforgatjuk a masszába. Ezt követően mini golyókat formázunk belőle, és forró vízben kifőzzük.
  3. Minden tányérba 3 túrógombócot helyezünk, és erre merünk rá a levest.
  4. Végezetül tejszínhabbal és mentalevéllel díszítjük.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 707
elküldve: 0
receptkönyvben: 27
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

La fée de cuisine

Mióta szakács: 2014.06.16.
122 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

málnás krémleves, málnakrémleves túrógombóccal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

374
málna 700 g
habtejszín 100 ml
görög joghurt 100 ml
cukor 2 csapott ek
tehéntúró 250 g
búzadara 3 evőkanál
finomliszt 1 evőkanál
cukor 1 ek
tojás 1 db
1 csipet