Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Málnakrémleves Sylvia Gasztro Angyal konyhájából

Málnakrémleves Sylvia Gasztro Angyal konyhájából
Málnakrémleves Sylvia Gasztro Angyal konyhájából
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A málna az egyik kedvenc gyümölcsöm. A nyári kánikulában pedig jól behűtött krémlevesként fogyasztva tökéletes és nagyon finom! 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A málnát megmossuk, majd néhány szép szemet félreteszünk a díszítéshez. A többit egy fazékba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, a fahéjat, majd a narancs és citrom reszelt héját.
  2. Ezután hozzáadjuk a narancs és citrom kifacsart levét. Felöntjük a vízzel és a tejjel. Felforraljuk, és a tejszínt is hozzáöntjük, közben folyamatosan kevergetjük.
  3. A tűzről félrehúzzuk, és egy botmixer segítségével pürésítjük a levest. Akit zavarnak a málnamagok, a végén szűrje át.
  4. Kevés tejszínnel meglocsolva, akár tejszínhabbal és málnaszemekkel díszítve, jól lehűtve tálaljuk.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 2 404
elküldve: 1
receptkönyvben: 54
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Sylvia Gasztro Angyal

Mióta szakács: 2014.04.21.
114 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gyümölcsleves, málnaleves

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

251
málna 50 dkg
víz 3 dl
tej 4 dl
cukor 10 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
fahéj 2 kávéskanál
narancslé 1 narancsból nyert
narancshéj 1 narancsból nyert
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 0.5 citromból nyert