Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Málnalekvár rózsával

Málnalekvár rózsával
Málnalekvár rózsával
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amikor legelőször készítettem málnát és rózsavizet együtt az Ispahan krémben, tudtam, ez egy végzetes szerelem lesz. Nem tévedtem. 
Most hogy ismét itt a málnaszezon, azonnal tudtam, hogy a lekvárba idén csempészek egy kis rózsavizet is. Nem okozott csalódást. Csak ajánlani tudom.

hozzávalók / 4 adag

  • 300 g friss málna
  • 12 dkg kristálycukor
  • 3/4 ek citromlé
  • 1 ek víz
  • 3/4 kupak rózsavíz
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A málnát, citromlevet, vizet és cukrot elkezdjük összefőzni.
  2. Amikor a málnák már szétestek, alaposan átpasszírozzuk, és ugyanabban a fazékban főzzük tovább, amiben eddig.
  3. Amikor már az egész apró kis krátereket lő -kb. 20-30 perc-, elzárjuk alatta a tüzet, hozzáadjuk a rózsavizet, és üvegbe töltve hagyjuk kihűlni.
  4. Ha az üveg nem lenne tele, vékonyan szórjuk meg kristálycukorral, ez meggátolja az erjedés elindulását.
  5. Amikor kihűlt, hűtőben tároljuk. 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 642
elküldve: 1
receptkönyvben: 23
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Rozmaring&Csokoládé

Mióta szakács: 2011.12.08.
79 recept

receptjellemzők

fogyókúra: 90 napos diéta - szénhidrátnap
mikor: mindig
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: vegán
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

rózsavizes málnalekvár, házi málnalekvár, málnalekvár házilag

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!