Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Málnalekváros csokoládétorta

Málnalekváros csokoládétorta
Málnalekváros csokoládétorta
90 perc / előkészület: 80 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy nem mindennapi, időigényes, nagy alapanyag-költségvetésű torta, így elsősorban különleges alkalmakra ajánljuk. Olyan ízélményt nyújt azonban, amely minden fáradozást megér.

hozzávalók / 12 adag

A mogyorós alaphoz

A piskótamorzsa keverékhez

A csokoládé bevonathoz

A csokoládéhabhoz

A málnalekvárhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

A torta elkészítése

  1. A mogyorós alaphoz az őrölt mogyorót a cukorral összeforgatjuk. A tojásfehérjéket felverjük, közben a porcukrot apránként hozzáadjuk. A mogyorós keveréket fokozatosan a cukros tojásfehérjébe forgatjuk. A masszát egy zsírpapírral bélelt 40x60 centis tepsire simítjuk. 190 fokos sütőben 10 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
  2. A fehér csokoládét gőz fölött fölolvasztjuk, a piskótamorzsát belekeverjük, majd a kihűlt lapra simítjuk, és hideg helyen hagyjuk megdermedni. Amikor megdermedt, a málnalekvár kétharmadát rákenjük, és visszarakjuk a hűtőszekrénybe.
  3. A csokoládébevonathoz a csokoládét apróra törjük, majd 0,7 dl felforralt tejszínt ráöntünk, és jól összekeverjük. A vizet felforraljuk a cukorral, a kakaóporral és 0,3 dl tejszínnel. 8 dl csokoládészószt kimérünk (a többit félretesszük), és összekeverjük a tejszínes csokoládéval, és egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
  4. Másnap a csokoládéhabhoz való tejszínt kemény habbá verjük, és a meglangyosított csokoládés tejszínes keverékkel összeforgatjuk, majd az előkészített fehér csokis piskótamorzsás alapra simítjuk, és fagyasztószekrényben jól behűtjük. Amikor alaposan kihűlt, egyforma téglalapokra vágjuk, a maradék csokoládé bevonót rásimítjuk, ezt is hagyjuk megdermedni.

A málnalekvár elkészítése

  1. A fenti alapanyag mennyiségből 1,75 kg lekvár készül, a tortához ebből 15 dkg lekvár szükséges.
  2. A gyümölcsöt alaposan mossuk meg, turmixoljuk vagy daráljuk le, majd ezután mérjük meg.
  3. A gyümölcspépbe jól keverjük bele a lekvár zselésítőszert. Állandó keverés közben forraljuk fel (magas hőfokon) a gyümölcsös-zselésítőszeres keveréket.
  4. A forrásban lévő péphez adjuk hozzá a cukrot, keverjük össze, majd újra forraljuk fel, és forrástól számítva 5 percig főzzük. Az előre elmosott és lecsepegtetett üvegeket töltsük peremig, és azonnal zárjuk le.
  • sütési hőfok: 190°C
  • tepsi mérete: 40x60 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 805
elküldve: 0
receptkönyvben: 50
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Haas szakács - Lekváros torták

Mióta szakács: 2014.06.26.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

extra csokis torta, csupa csokitorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

2030
törökmogyoró 80 dkg
xilit 80 dkg
tojásfehérje 8 db
xilit 20 dkg
piskótalap 60 dkg
fehér csokoládé 30 dkg
málnalekvár 15 dkg
csokoládé 80 dkg
habtejszín 1 dl
xilit 1 kg
cukrozatlan kakaópor 30 dkg
víz 1.3 l
csokoládé 60 dkg
habtejszín 0.5 dl
málna 1.5 kg
cukor 0.25 kg
zselésítő befőzőszer 1 csomag