Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Málnalikőr

Málnalikőr
Málnalikőr
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A meggylikőr sikerén felbuzdulva, készítettem egy kis üveg málnát is. Hát nagyon finom lett, úgyhogy jött az újrázás, és most egy nagyobb mennyiséget raktam ki érlelődni. Ez a kép másnap készült, úgyhogy még "napozhat" egy ideig.
Mivel elfogyott a törkölypálinka, most vegyes gyümölcspálinkát használtam.

hozzávalók / 10 adag

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy 4 literes dunsztosüvegbe rakjuk a málnát. Lehetőleg tiszta legyen a málna, hogy ne kelljen megmosni, hogy ne törjön össze.
  2. Rászórjuk a kristálycukrot, és összerázzuk egy kicsit.
  3. Ráöntjük a pálinkát, és megint megmozgatjuk.
  4. Jól lezárjuk, és félárnyékos helyen legalább 20 napig érleljük. Legjobb naponta egyszer-kétszer egy kicsit megrázogatni - forgatni, hogy a cukor lassan felolvadjon.
  5. Leszűrjük üvegbe, és a likőrt még legalább 2 hónapig hűvös helyen hagyjuk állni, hogy érlelődjön.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 812
elküldve: 1
receptkönyvben: 130
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

periscope

Mióta szakács: 2011.05.26.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
elkészítési idő: 5-15 perc
kategória: italok
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
fogás: ital
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

málnás alkohol, pálinkás málna

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

periscope
periscope / periscope Mon, 2014-10-13 08:16

Szívesen, örülök, hogy tetszik, tényleg mennyei ! Ajánlom, hogy jövőre próbáld ki majd eperből és meggyből is... nem fogsz csalódni. Az eper egy kicsit édesebb és kevesebb cukrot kell bele tenni.
üdv és jó hangulatot kívánok a "kóstolgatáshoz" :-)

periscope
periscope / periscope Wed, 2013-07-24 20:29

Nem tudom, én még nem próbáltam, de gondolom, hogy jó lehet. Őszibarackból jó, de sárgadinnyéből az nem.
Egy kisebb üvegbe kell megpróbálni. üdv. :-)

periscope
periscope / periscope Sat, 2011-08-27 17:31

Igen, elkészíthető többfajta gyümölcsből is. Eddig én meggyből készítettem. Az idén kísérleteztem mással is, így a sárgabarackos likőr is nagyon jól sikerült, csak még nem tettem fel képet. A sárgadinnyés is szépen alakult, majd pár nappal ahogy bevittem volna jött rá egy hőség és felforrt. Pedig előtte már kóstoltam és nagyon jónak ígérkezett. Ezen okulva most a málnát bevittem míg a kánikula el nem múlik. Mert meleg az kell neki, na de nem ennyire...!!! És van még a földieper is, amelyről idén már sajnos lekéstem, na de jövőre nem fogom elmulasztani. Ezekbe a likőrökbe az a jó, hogy kijön a gyümölcs leve a pálinkába és így természetes ízesítést ad neki. És a cukor folyamatosan kell, hogy feloldódjon, szép lassan ez a 3 hét alatt meg is történik. Bátran merem ajánlani hogy próbáld ki, ha nem is mindjárt nagy menyiséggel. Majd meglátod, hogy jövőre beindítod a "nagyüzemet" ahogy érnek a gyümölcsök. Nálam is így működött.
Neked is szép hétvégét!
üdv Erzsi

Rita1971
TraRita / Rita1971 Sat, 2011-08-27 17:10

Nagyon tetszik a recepted! :D Szeretjük a finom, gyümölcsös pálinkát! Úgy gondolom többfajta gyümivel is elkészíthető:)
Szép hétvégét!
Üdv: Rita

670
málna 1 kg
cukor 1 kg
pálinka 10 dl