Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Málnapiros álom

Málnapiros álom
Málnapiros álom
165 perc / előkészület: 90 perc sütés: 75 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Málnapiros Álom torta, az idén 30 éves Hemofília Világnapjára készült. 

hozzávalók / 10 adag

Kerek málnás piskóta

Téglalap alakú piskóta

Mascarponekrém

Lekváros töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

Kerek málnás piskóta

  1. A tojásokat kettéválasztjuk, majd a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A legalacsonyabb fokozatú keverés mellett hozzáadjuk a tojássárgákat.
  2. A málnát a levével együtt turmixgép segítségével összepürésítjük. Ezt követően átszűrjük, és a mag nélküli málnapürét a habos masszához addig öntjük, amíg elérjük a kívánt piros színt a tésztához.
  3. Végezetül beleszitáljuk a lisztet, és óvatos mozdulatokkal alaposan elkeverjük. Előmelegített sütőben, 18 cm átmérőjű tortaformában, 180 fokon kb. 50 percig sütjük.
  4. Miután elkészült, hagyjuk kihűlni, majd ezt a tésztamennyiséget vízszintesen kettévágjuk.

Téglalap alakú piskóta

  1. Az előzőek mintájára ebből a piskótából 2 adagot sütünk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukorral.
  2. A tojássárgáját lassú keverés mellett beleöntjük, majd összedolgozzuk.
  3. Az átszitált lisztet és a sütőport alaposan elkeverjük a masszával, majd előmelegített sütőben, 25x30 cm-es tepsiben, 180 fokon 25 perc alatt aranybarnára sütjük. Ügyeljünk arra, hogy ne szárítsuk ki a piskótalapokat.
  4. Miután kivettük a sütőből, hosszában 3 egyenlő részre vágjuk. Az első lapot megkenjük málnalekvárral, és szorosan feltekerjük, mint a piskótatekercset. Ezt követően minden piskótacsíkot megkenünk lekvárral, és az előző réteg folytatásaként hozzáragasztjuk, feltekerjük. Annyi lekvárral kenjük meg, hogy jól összefogja a lapokat.
  5. Miután az összes lapot feltekertük, a málnalekváros csigavonallal felfelé fordítva 10 percig állni hagyjuk.

Mascarponekrém

  1. A mascarpone krémsajtot a porcukorra elkeverjük.
  2. Habverő segítségével a habtejszínt kemény habbá verjük, majd összedolgozzuk a mascarponekrémmel. Ez az adag elég lesz a torta belső és külső rétegének bevonására is.

A torta összeállítása

  1. A kettévágott, kerek, málnapiros piskóta egyik része lesz az alap. Ezt megkenjük egy kisebb adag mascarponekrémmel.
  2. A krémre ráhelyezzük a feltekert málnalekváros piskótacsíkokat, majd ennek a tetejét ismét megkenjük mascarponekrémmel.
  3. A legtetejére helyezzük a kerek piskóta másik felét is, így egy kör alapú, egész tortát kapunk.
  4. Bevonjuk az egész tortát a maradék krémmel, majd ízlés szerint, málnával díszítjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 627
elküldve: 0
receptkönyvben: 11
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Priskin Reni

Mióta szakács: 2019.04.14.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Anyák napja
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Piros Sütis Receptverseny
szezon: tavasz
kategória: torta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

málnatorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

433
tojás 4 db
cukor 4 ek
málna 20 dkg
finomliszt 4 evőkanál
tojás 4 db
cukor 4 ek
finomliszt 4 evőkanál
gluténmentes sütőpor 1 kávéskanál
mascarpone 25 dkg
porcukor 10 dkg
habtejszín 200 ml
málnalekvár 340 g