Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Málnarózsás rizspuding mogyoróvajas talpon

Málnarózsás rizspuding mogyoróvajas talpon
Málnarózsás rizspuding mogyoróvajas talpon
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Forró nyári napokon, jól esik az embernek egy hideg gyümölcsös édesség. Ez az egyszerű, mutatós desszert, biztos sikert arat a  gyerekek körében is, mert nemcsak finom, de az elkészítésébe is bevonhatjuk őket.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

​A pudinghoz

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A darált kekszet a mogyoróvajjal és a cukorral összedolgozzuk, egy pici tejjel lazítjuk, hogy formázható masszát kapjunk. 
  2.  A rizst párszor átmossuk, majd annyi vízben, amennyi ellepi, félpuhára főzzük.
  3. Beletesszük a vajat és a cukrot. Egy másik edényben a tejet felforraljuk a vaníliával.
  4. Mikor a rizsről elfőtt a víz, félig megpuhult, akkor óvatosan hozzáadagoljuk a felforralt tejet, és lassú tűzön, gyakori kevergetés mellett sűrűre főzzük, majd kihűtjük.
  5. A málnát villával összetörjük, a mascarpone-t habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk az összetört málnát, és jól összekeverjük.
  6. Az összeállításkor egy magasabb falú tál aljára szórunk egy kis darált kekszet, hogy ne ragadjon le a sütemény. Majd egyenletesen belenyomkodjuk a tésztát, erre rákanalazunk ízlés szerint egy réteg rizspudingot.
  7. A málnás mascarponét beletöltjük habnyomózsákba, és ennek segítségével rózsákat nyomunk a rizspuding tetejére. Majd az egészet jól lehűtjük, majd szeleteljük, és friss málnával, menta- vagy citromfű levélkével díszítjük.
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 898
elküldve: 0
receptkönyvben: 59
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Szilvásgombóc

Mióta szakács: 2011.05.27.
57 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: Valentin-nap, vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

rizspuding mogyoróvajas kekszalappal, málnakrémes rizspuding, házi készítésű rizspuding

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Veronique-88
Veronique-88 Mon, 2013-06-03 11:43

Elkészítettem, nagyon finom és mutatós édesség, bár a tejberizst a saját receptem szerint csináltam :) De nem sok az a 15 deka cukor a krémbe? Én 5-t sem tettem bele és így is bőven elég édes lett!

1248
kekszmorzsa 15 dkg
mogyoróvaj 5 dkg
porcukor 5 dkg
tej 2 ek
tej 1 l
rizottó rizs 15 dkg
nádcukor 10 dkg
vaj 10 dkg
vanília 1 db
víz 2 dl
málna 15 dkg
mascarpone 25 dkg
porcukor 15 dkg