Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Málnás bomba

Málnás bomba
Málnás bomba
75 perc / előkészület: 60 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A receptversenyre szerettem volna a legújabb művemmel nevezni. Mivel a kertünk tele van gyümölcsökkel, gondoltam készítek egy kis meglepetést a családnak. Sikerült :)

hozzávalók / 12 adag

A tészta

A krém

A rétegezés

ajánlat

Bármilyen gyümölcsből el lehet készíteni.

Szólj hozzá!

elkészítés

A tészta

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájukat a cukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk az étolajat, vizet és a tejet, majd beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet és keményítőt.
  2. A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, és a sárga masszához forgatjuk nagyon óvatosan.
  3. A tésztát sütőpapírral bélelt, nagy gáztepsibe simítjuk, majd előmelegített sütőben 180 fokon, tűpróbáig sütjük (kb. 15 perc).
  4. A megsült tésztát még langyosan, a sütőpapírral együtt feltekerjük, így kapjuk meg a piskótatekercs alapját.
  5. A piskótatekercset, miután kihűlt, óvatosan kihajtjuk, megkenjük a lekvárral, majd újra feltekerjük.

A krém

  1. A krémhez a hideg tejszínt habbá verjük a cukorral és a zselatinfix hozzáadása után.
  2. 250 gramm málnát villával összetörünk, hozzáadjuk a túrót és a tejszín 2/3 részét.

A rétegezés

  1. Egy nagy, folpackkal bélelt, köralakú keverőtál oldalát kirakjuk a piskótaszeletekkel, annyit hagyunk, hogy az aljára is maradjon.
  2. A tálba ezután belekanalazzuk a krém felét, majd rakunk rá egy sor rumos tejbe áztatott babapiskótát, végül befedjük a maradék krémmel.
  3. A krém tetejére rányomkodjuk a maradék piskótatekercs szeleteket. Folpackkal lefedjük, hagyjuk legalább 2 órán át állni a hűtőben.
  4. A maradék krémhez adunk még pürésített málnát, ezzel szép piros színt kölcsönözve neki.
  5. A tésztát a hűtőből kivéve óvatosan egy tortatálra borítjuk (fejjel lefele, így kapunk egy szép „kupolát”). A málnás tejszínhabbal egy kinyomózsák segítségével díszítjük ízlés szerint.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 891
elküldve: 1
receptkönyvben: 10
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Eszti1324

Mióta szakács: 2014.01.05.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
receptverseny: Nosalty receptverseny
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

málna kupola, tejszínes málnás piskótatekercs torta, málnás charlotte-torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

457
tojás 6 db
cukor 6 csapott ek
vaníliás cukor 1 csapott ek
sütőpor 1 csomag
étkezési keményítő 3 púpozott ek
finomliszt 4 púpozott ek
napraforgó olaj 2 ek
víz 2 ek
tej 2 ek
1 csipet
málna 40 dkg
porcukor 3 csapott ek
zselatinfix 1.5 csomag
növényi habtejszín 7.5 dl
tehéntúró 500 g
babapiskóta 20 db
rumaroma 10 csepp
málnalekvár 20 dkg
tej 1 dl