Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Málnás Charlotte Katharosz konyhájából

Málnás Charlotte Katharosz konyhájából
Málnás Charlotte Katharosz konyhájából
72 perc / előkészület: 60 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ünnepi alkalomra készült ez a csodás desszert, nem csak gyönyörű, de nagyon finom is!

hozzávalók / 6 adag

Piskóta

Cukrászkrém

Málnamousse

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. A tojások fehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval és a fele cukorral, a cukrot csak kisebb adagokban adjuk hozzá.
  2. A tojások sárgáját a maradék cukorral fehéredésig habosra verjük, majd a kétféle habot óvatosan egymásba forgatjuk, és hozzáadjuk a sütőporral átszitált lisztet. Vigyázzunk, ne törjük össze a habot.
  3. Ezután egy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 12 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve egy konyharuhára borítjuk, feltekerjük, és hűlni hagyjuk.
  4. Ha teljesen kihűlt, megkenjük a lekvárral, újra feltekerjük, fóliába csomagoljuk, és hidegre tesszük.

Cukrászkrém

  1. A tojások sárgáját a cukorral és a vaníliapasztával fehéredésig verjük, majd kisebb adagokban hozzáadjuk a lisztet, és simára dolgozzuk.
  2. Közben a tejet csípősre melegítjük, a tűzről levéve állandó keverés mellett a tojásos masszához adjuk a forró tej felét, de csak kisebb adagokban, különben kicsapódna a tojás.
  3. Ezután egy szűrön át visszaöntjük a tojásos tejet a maradék tejhez, visszatesszük a tűzre, folyamatos keverés mellett alacsony hőfokon 5-6 perc alatt sűrűre főzzük.
  4. A tűzről levéve egy lapos tálba öntjük, és folpackkal letakarjuk, hűlni hagyjuk.

Málnamousse

  1. Egy botmixerrel simára dolgozzuk a málnát 5 dkg porcukorral, majd egy szűrön átpasszírozzuk. A zselatint pár percre hideg vízbe áztatjuk, közben a málnapüré felét felmelegítjük, hozzáadjuk a kinyomkodott zselatint, és feloldjuk benne, vigyázzunk rá, ne forrjon fel!
  2. A tűzről levéve a málna másik felével összekeverjük.
  3. A mascarponét habosra keverjük a 5 dkg porcukorral, majd összeforgatjuk a málnapürével. Tejszínt kemény habbá verjük a maradék cukorral, és óvatosan a málnás-mascarponés krémbe forgatjuk.

Összeállítás

  1. Összeállítás: a piskótát 1 centis szeletekre vágjuk, egy 2,8 liter űrtartalmú tál oldalát kirakjuk egy sor piskótával, az aljára is teszünk egy pár szeletet, erre a végek teljesen megfelelnek.
  2. Ezek után rátesszük a cukrászkrém felét, erre a málnáskrém felét kenjük, majd ismét egy sor rolád következik a tál oldalára és a málnáskrém tetejére. Végül a maradék cukrászkrém következik, ezen szépen elsimítjuk a málnás krém másik felét. Tetejét folpaccak lefedjük, de vigyázzunk rá, ne érjen a krémhez.
  3. Az elkészült tálat hidegre tesszük dermedni, tálalás előtt a maradék málnával és mentalevéllel díszítjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x32 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 104
elküldve: 0
receptkönyvben: 16
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
476 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Anyák napja, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

piskótabomba-torta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

drpicurka
drpicurka Sat, 2020-05-30 12:03

Megcsináltam a desszertet a megadott mennyiségekkel csak én málna helyett eperrel készítettem. Nekem ezzel a mennyiséggel csak 2 jénaiba fért bele, így nem tudtam rétegezni a megadott módon csak egy réteg került mindenből: piskóta, cukrászkrém, epres krém, eper a tetejére. A piskóta és a cukrászkrém jó lett, az epres krém viszont híg maradt a zselatin ellenére is. Max kikanalazni tudjuk majd a jénaiból..

katharosz
Katharosz / katharosz Sun, 2020-05-31 18:30

Szia, mint ahogy írtam az én formán 2,8 liter űrtartalmú, és nekem tökéletes volt az eperkrém is ahogy kiemeltem a tálból egy-egy adagot szeletként összeállt, valamit nem jól csináltál ezek szerint.
Üdv.Kati

1021
tojás 6 db
porcukor 12 dkg
finomliszt 12 dkg
1 csipet
sütőpor 1 késhegynyi
málnalekvár 20 dkg
tej 5 dl
vanília kivonat 2 teáskanál
tojássárgája 5 db
porcukor 10 dkg
finomliszt 5 dkg
málna 35 dkg
porcukor 15 dkg
lapzselatin 1 csomag
mascarpone 25 dkg
habtejszín 4 dl
málna 20 dkg