Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Málnás charlotte torta Szofika konyhájából

Málnás charlotte torta Szofika konyhájából
Málnás charlotte torta Szofika konyhájából
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Charlotte-torta vagy piskótabomba. Szerény véleményem szerint egyike a világ legmutatósabb desszertjeinek. Na és ki tudna ellenállni piskótatekercsek közé rejtett gyümölcsös-joghurtos krémnek?

Igazán kreatívan elkészíthető desszert ez: bármilyen gyümölccsel megállja a helyét, arra azonban figyeljünk, hogy a töltelékben lévő gyümölcs összhangban legyen a piskótatekercs töltelékével. A belsejét sima joghurtos krém helyett túrótöltelékkel is készíthetjük, fokozva az élvezeteket.

hozzávalók / 4 adag

A piskótatekercshez

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt 160 fokra előmelegítjük, a gáztepsit sütőpapírral bevonjuk.
  2. A tojások fehérjét nem túl kemény habbá verjük, a sárgáját fehéredésig habosítjuk a cukorral. A sárgájás masszába beleforgatjuk a fehérjét, beleszitáljuk a lisztet, majd pár határozott mozdulattal összeforgatjuk. A tepsire simítjuk, és előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt készre sütjük.
  3. Még melegen feltekerjük sütőpapírral együtt. Ha kihűlt, megkenjük málnalekvárral, és újra feltekerjük, ezúttal már a papír nélkül. Ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.
  4. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk kb. 5 percre, majd pici vízzel mikróban langyosra melegítjük, simára keverjük.
  5. A tejszínt kemény habbá verjük, hozzákeverjük a joghurtot, a porcukrot, citromhéjat, végül a langyosra hűlt zselatint, majd kb. félórára hűtőbe tesszük.
  6. Egy mély üvegtálat kibélelünk folpackkal, és beborítjuk piskótatekercs-szeletekkel. A krém kb. 1/3-át beleöntjük, ráhalmozzuk a málna felét, jöhet újabb adag krém, a málna másik fele, majd a maradék krémet is elsimítjuk a tetején, ami majd a torta alja lesz.
  7. Pár órára hűtőbe tesszük.
  8. Tálaláskor egy nagy tányérra borítjuk a tortát, lehúzzuk a folpackot, és már szeletelhetjük is.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 12
össznézettség: 17 962
elküldve: 2
receptkönyvben: 71
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: 1

szakács

Szofika

Mióta szakács: 2010.09.24.
104 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
nehézség: közepes
szezon: nyár
kategória: torta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

málnás piskótabomba, málnás-joghurtos charlotte, joghurtos-málnás piskótabomba

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

754
tojás 5 db
finomliszt 10 dkg
cukor 10 dkg
málnalekvár 5 ek
habtejszín 2 dl
görög joghurt 5 dl
porcukor 10 dkg
citromhéj 0.5 citromból nyert
málna 20 dkg
lapzselatin 6 db