Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Málnás-citromos joghurttorta

Málnás-citromos joghurttorta
Málnás-citromos joghurttorta
32 perc / előkészület: 20 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Férjemnek születésnapja volt ma. Tegnap este egy jó kis parkettalakkozás után nem volt energiám nagy sütögetésre. Ezt a tortát viszont olyan gyorsan össze tudtam állítani, hogy magam sem hittem. Nagy sikere volt a családi körben. Ahhoz képest, hogy mikor nekikezdtem, még nem tudtam milyen lesz, nem is rossz.

hozzávalók / 10 adag

Tésztához:

  • 2 tojás
  • 2 ek cukor
  • 2 ek liszt
  • 1 ek olaj
  • 1 csapott tk sütőpor
  • 1 kk étkezési keményítő

Túrós réteghez: 

  • 25 dkg sovány túró
  • 1 citrom leve és reszelt héja
  • 3 ek cukor
  • 2 csapott tk zselatin 0,5 dl vízzel elkeverve
  • 25 dkg friss málna

Joghurtos réteghez:

  • 4 dl natúr joghurt
  • 1 cs joghurtos tortakrémpor
  • 25 dkg friss málna

Zselés réteghez: 

  • 2 dl víz
  • 1 expressz tortazselé (piros)
  • 4 ek vörösborzselé
  • 50 dkg friss málna
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat kettéválasztjuk, fehérjét felverjük kemény habbá, majd géppel hozzákeverjük a többi alapanyagot.
  2. Egy 26 cm-es kapcsos tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, oldalát kivajazzuk, beleöntjük a tésztát, és 160 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 12 perc alatt megsütjük. A sütőajtót résnyire nyitva hagyjuk kihűlni.
  3. Fél dl vizet felforrósítunk, elkeverjük benne a 2 kanál zselatint és a citromlé és héj társaságában a túróhoz keverjük, majd beleforgatjuk a 1/4 kg málnát és a kihűlt tésztára terítjük egyenletes rétegben.
  4. A joghurtot és a tortakrémet keverőgéppel 1 perc alatt összekeverjük, ehhez is hozzáadunk 1/4 kg málnát és a túrós rétegre simítjuk.
  5. 2 dl vizet megforrósítunk, belekeverjük az expressz tortazselét, majd amikor sűrűsödni kezd, a borzselét is.
  6. A joghurtos réteg tetejét beborítjuk 1/2 kg málnával, erre öntjük a zselét.
  7. Hűtőben egy éjszakát hűtjük.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 11 137
elküldve: 12
receptkönyvben: 224
elkészítve: 1/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1829 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Valentin-nap
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

hűsítő málnatorta, citromos málnatorta, joghurtos málnatorta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!