Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Málnás-csokoládés love cake

Málnás-csokoládés love cake
Málnás-csokoládés love cake
105 perc / előkészület: 90 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Milyen is a szerelem? Édes és olvadós, mint a málna, néha kesernyés, mint az étcsokoládé, és olykor pezseg, mint a robbanós cukor a szánkban. Én így tudtam definiálni a szerelmet ebben a kreációban. A recepteket általában lehet variálni, a hozzávalókat cserélgetni, esetleg kihagyni belőle ezt-azt. Ebből tortából egy dolgot ne hagyjatok ki: a robbanós cukrot, mert szerintem nagyon mókás kis dolog, és ez adja az én szerelem tortám lényegét. Szerencsére beszerezni sem túl bonyolult, mert a kis élelmiszerboltokban ma is lehet kapni. 

hozzávalók / 8 adag

Csokoládémousse

Málnahab

Tészta

Összeállítás, díszítés

Szólj hozzá!

elkészítés

Csokoládémousse

  1. A csokoládémousse-hoz 4 tojássárgáját fehéredésig keverünk 80 g porcukorral. Ha ezzel megvagyunk, akkor a tojásos masszát vízgőz fölé helyezzük, és a mosogatóba hideg vizet töltünk. A tojásos masszát kb. 6 percig kevergetjük a vízgőz felett, majd azonnal a hideg vízzel megtöltött mosogatóba rakjuk, és a masszát ott is folyamatosan kevergetjük, addig, amíg le nem hűl.
  2. Ezután az étcsokoládét szintén vízgőz felett felolvasztjuk, és hozzáadjuk a kisebb kockára vágott vajat és a tojásos-cukros masszát. A 4 tojásfehérjéből, egy csipet sóból és 20 g porcukorból kemény habot verünk. A felvert fehérjékhez adjuk a csokis-tojássárgájás keveréket, és nagy mozdulatokkal összedolgozzuk a keveréket. Egy éjszakára a hűtőbe rakjuk.

Málnahab

  1. A málnahabhoz a málnát krumplinyomóval kissé összetörjük, félretesszük. A habtejszínt a habfixáló hozzáadásával kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük az összetört málnát. Ezt is berakjuk a hűtőbe egy éjszakára.

Tészta

  1. A tésztát egy 20 cm átmérőjű, csatos tortaformában készíttettem, így a mennyiség egy ekkora tortaformához elegendő. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
  2. Az étcsokoládét vízgőz felett olvasszuk meg, majd hagyjuk kihűlni.
  3. A torta tésztájához 7 tojássárgáját fehéredésig keverünk 60 g porcukorral. A tojássárgájához hozzáadjuk a lehűtött étcsokoládét és a 15 g keserű kakaóport. 5 tojásfehérjéből, egy csipet sóból és 70 g porcukorból kemény habot verünk. A felvert fehérjékhez adjuk a tojássárgájás-csokis keveréket, és nagy mozdulatokkal összedolgozzuk a masszát.
  4. A csatos tortaforma aljára sütőpapírt rakunk. Három tésztalapra lesz szükségünk, ezért a tésztát próbáljunk meg úgy adagolni, hogy nagyjából egyforma vastag lapokat kapjunk (1-1,5 cm között). Mivel a tortalapokat külön sütjük, egy lap gyorsan, kb. 5-7 perc alatt megsül.
  5. Ha egy lap megsült, vegyük a formából, egy rácson hagyjuk kihűlni, végül húzzuk le róla a sütőpapírt. A tésztát elkészíthetjük előző nap vagy a torta összeállításának napján is.

Összeállítás, díszítés

  1. A tortatál aljára rakjuk az első tortalapot. Habzsák segítségével kis halmokat nyomunk a tésztalapra a két krémből felváltva. Ha megvagyunk az első réteggel, akkor óvatosan megszórtuk a tetejét ízlés szerint a színes cukorkákkal, dekorgyöngyökkel, és jól alaposan megszórjuk robbanós cukorral.
  2. A második réteggel is ugyanígy járunk el (tészta, krémhalmok, cukorszórás). A harmadik rétegnél, ez már a torta teteje lesz, annyit változtatunk az előzőhöz képest, hogy csak a tészta szélére teszünk a krémekből egy sort, a tészta közepére pedig friss málnát halmozunk. Végül dekoráljuk a különböző cukrokkal.
  3. Tálalásig a hűtőben tartjuk a tortát.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 570
elküldve: 0
receptkönyvben: 21
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

PpetraA

Mióta szakács: 2014.08.08.
4 recept

receptjellemzők

konyha: francia
alkalom: születésnap, Anyák napja, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Szerelemtorta receptverseny
kategória: torta
diéta: gluténmentes
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

málnatorta, csokimousse-torta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

771
tojás 4 db
porcukor 100 g
étcsokoládé 170 g
vaj 170 g
1 csipet
málna 250 g
habtejszín 300 ml
habfixáló 2 csomag
tojássárgája 7 db
tojásfehérje 5 db
porcukor 130 g
étcsokoládé 70 g
cukrozatlan kakaópor 15 g
1 csipet
dekorgyöngy 3 ek
színes cukorka 3 ek
színes cukorka 6 ek
málna 10 dkg