Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Málnás-fehér csokoládés torta

Málnás-fehér csokoládés torta
Málnás-fehér csokoládés torta
110 perc / előkészület: 60 perc főzés: 5 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádjuk a gyümölcsös sütiket, a málnás, epres az igazi befutó.

hozzávalók / 12 adag

piskóta

málnazselé

fehércsoki-krém

külső díszítőkrém

fehér csoki színezése

Szólj hozzá!

elkészítés

piskóta

  1. A sütőt melegítsük be 170 fokra, a lisztet elkeverjük a kakaóporral.
  2. A tojásokat kettéválasztjuk, majd a fehérjét a kristálycukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a tojáshabhoz a tojások sárgáját, végül kis adagokban hozzákeverjük a kakaós lisztet is, és addig keverjük lassú, óvatos, mozdulatokkal, míg sima masszát nem kapunk. 
  3. Egy 18-20 cm átmérőjű tortakarikában, 3 részletben, egyesével készre sütjük a piskótákat az általunk már bevált módszerrel.

málnazselé

  1. A málnát a 100 ml vízzel és a 3 deka cukorral felfőzzük, majd félrehúzva botmixerrel pürésítjük, ha kicsit hűlt, apró lukú szitán teljesen átpréseljük a nem kívánatos magok eltávolítása céljából.
  2. A 80 ml málna szörpöt és a 40 ml vizet a 30 gramm étkezési keményítővel simára keverjük, majd a málnalevet visszatesszük melegedni, ha már majdnem forr, akkor hozzáadjuk a keményítős szörpös keverékünket, és besűrítjük, mint amikor pudingot főzünk.
  3. Ha elkészültünk, nincs más dolgunk, mint vízbe állítva a lábossal együtt teljesen kihűtjük.

fehércsoki-krém

  1. A fehér csokit kockára tördeljük, majd a tejszínt felforrósítjuk, de nem forraljuk fel! Kb. 50 fokosra elegendő, és a fehér csokihoz öntjük, majd simára keverjük, ezután kb. 1 óra hosszáig lefóliázva a hagyjuk a konyhánkban dermedni.
  2. A 300 ml habtejszínt a mascarponéval lazára, kb. 75%-os keménységig keverjük a kézi mixerrel, majd 2 részletben hozzáadjuk a fehércsokis-alapunkat (szobahőmérsékletű legyen), ha nagyon sűrűnek találjuk, akkor hígan tehetünk hozzá még a növényi habból egy keveset, de ezt már csak spatulával, kanállal keverjük tovább.

torta betöltése

  1. Betöltés: kakaós piskóta, fehércsokis-krém, málnazselé, fehércsokis-krém, piskóta, fehércsokis-krém, málnazselé, fehércsokis-krém és végül a 3. piskóta.
  2. Tegyük a hűtőbe kb. 3-4 órára hűlni, és csak ezután díszítsük, de a legjobb, ha 1 egész éjszakán át dermedni hagyjuk a tortát, így már másnap a díszítés után már ehetünk is (jobban összeérnek az ízek is).

díszítőkrém a torta külsejére

  1. A 400 ml növényi habtejszínt a mascarponéval, porcukorral felverjük (75%-os keménységűre), és ezzel díszítjük a torta oldalát, tetejét a kívánt fazonra.

fehércsoki (piros) elkészítése

  1. A 70 gramm fehér csokit és a 18 gramm tejcsokit a 35 ml növényi tejszínnel egy üvegtálkába tesszük, majd rövid ideig, többszöri átkevergetés mellett a mikróba tesszük olvasztani közepes watton, majd jól elkeverjük simára, és hozzáadunk piros ételfestékgélt (kb 1 mokkáskanálnyi), amivel elkeverjük, és már mehet is a torta tetejére, oldalára kanál segítségével a csokicsorgatás, majd a tetejét is bevonjuk.
  2. Miután teljesen elkészültünk a díszítéssel, 1-2 órán belül már szeletelhető is a torta.
  3. A tortaszelet fotóját a profilképemen láthatjátok.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 18-20 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 2 015
elküldve: 0
receptkönyvben: 29
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

betty8612

Mióta szakács: 2019.03.29.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: nehéz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Piros Sütis Receptverseny
kategória: torta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

málnatorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

493
tojás 5 db
finomliszt 110 g
cukor 100 g
cukrozatlan kakaópor 20 g
málna 25 dkg
cukor 3 dkg
víz 140 ml
szörp 80 ml
étkezési keményítő 30 g
fehér csokoládé 200 g
habtejszín 100 ml
növényi habtejszín 300 ml
mascarpone 5 dkg
növényi habtejszín 400 ml
mascarpone 3 dkg
porcukor 3 dkg
fehér csokoládé 70 g
tejcsokoládé 18 g
növényi habtejszín 35 ml
ételfesték 8 csepp