Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Málnás frangipane pite

Málnás frangipane pite
Málnás frangipane pite
75 perc / előkészület: 25 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem bonyolult sütemény, de aki szereti a málnát, az nem fog csalódni.

hozzávalók / 4 adag

Linzerhez

Rétegezéshez

Mandulakrém

Tetejére

ajánlat


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először linzertésztát készítünk. A lisztet, porcukrot és a hideg vajat összegyúrjuk.
  2. Az elkészült linzertésztát egy kerek, 16 cm átmérőjű sütőforma aljában egyenletesen elterítjük, majd 180 C-os sütőben aranybarnára sütjük kb. 10 perc alatt.
  3. Kisütés, kihűtés után elkenjük rajta a sárgabaracklekvárt.
  4. Elkezdjük a frangipane-t készíteni. Egy tálban összemérjük a mandulalisztet és a búzalisztet. A robotgép üstjébe mérjük a vajat és a cukrot, valamint a sót.
  5. A vajat a cukorral és a sóval kihabosítjuk, majd folyamatos habosítás mellett hozzácsurgatjuk a tojást is. Legvégül a lisztes mandulalisztet keverjük hozzá, míg egynemű, laza, krémszerű masszát nem kapunk.
  6. Az elkészült frangipane-t a lekvárral megkent linzerlapra szedjük a 16 cm átmérőjű sütőformába. Egyenletesen elkenjük benne. Telepakoljuk mirelit vagy friss gyümölccsel.
  7. Ha rákerültek a gyümölcsök, 180 C-on kb. 40 perc alatt készre sütjük a frangipane-t.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 16 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 589
elküldve: 0
receptkönyvben: 16
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsuzsamama56

Mióta szakács: 2013.01.20.
312 recept

receptjellemzők

konyha: francia
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mandulakrémes pite, málnás mandulakréme pite, frangipane pie

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2014-09-03 08:47

Kedves Zsuzsi!
Nagyon örülök a receptednek, azért is, mert még nem ismertem a frangipane-t. Rengeteg plumériám (frangipáni, ami egy nagyon különleges növény) van, úgyhogy már csak "hivatalból" is megsütöm ezt a nagyon finomnak ígérkező sütit. :-) Köszönöm!
Üdv: Éva

zsuzsamama56
Zsuzsamama56 / zsuzsamama56 Wed, 2014-09-03 10:16

Kedves Éva!Én is örültem ennek a süteménynek,és a héten még fügéset is készítek,amit szintén feltöltök majd.Várom a visszajelzést,milyen lett!A növényről hallottam,de még nem jártam utána,de nincs veszve semmi,itt az ideje.Köszönöm.Üdvözlettel:Zsuzsa

vpkata
vpkata Thu, 2014-07-24 16:47

Kedves Zsuzsa!
Szerettem volna elkészíteni a sütit, de sajnos valami hiba csúszott a receptbe!
A hozzávalók felsorolásánál a mandulakrémnél 1 db tojás lett megadva. Viszont az elkészítés módjánál meg azt írod, hogy a tojásokat egyenként csurgassuk bele.
Végül is, akkor mennyi tojás kell a sütihez?

744
porcukor 4 dkg
vaj 8 dkg
finomliszt 12 dkg
sárgabaracklekvár 35 dkg
mandulaliszt 5 dkg
vaj 5 dkg
cukor 5 dkg
1 csipet
finomliszt 8 g
tojás 1 db
málna 10 dkg