Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Málnás-grízes tekercs

Málnás-grízes tekercs
Málnás-grízes tekercs
60 perc / előkészület: 35 perc főzés: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagymamámnál sokszor ettem régen, ezt próbáltam felidézni! Ha fagyasztott gyümölcsöt használunk, alaposan csepegtessük le!

hozzávalók / 8 adag

Piskóta

Krém

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 5 tojásból sütőpapíros gáztepsiben hagyományos piskótát sütünk. Ha megsült, papírral együtt feltekerjük.
  2. A krémhez a darát a cukorral sűrűre főzzük a tejben. Kihűtjük.
  3. A vajat habosra keverjük a porcukorral, és a kihűlt krémhez keverjük. Villával összenyomkodjuk a málnát, és a krémhez adjuk.
  4. A piskótát kitekerjük, közben húzzuk le róla a papírt. Megtöltjük krémmel, és feltekerjük. Dermedésig rakjuk hűtőbe.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 4 387
elküldve: 0
receptkönyvben: 71
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

fzizu

Mióta szakács: 2011.11.21.
66 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

darakrémes piskótatekercs, málnakrémes piskótarolád, krémes piskóta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

489
tojás 5 db
cukor 5 ek
finomliszt 5 evőkanál
tej 5 dl
búzadara 6 evőkanál
cukor 6 dkg
vaj 20 dkg
porcukor 20 dkg
málna 25 dkg