Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Málnás gyümölcsdesszert

Málnás gyümölcsdesszert
Málnás gyümölcsdesszert
7 perc / előkészület: 2 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tegnap újra kezembe került egyik kedvenc gasztroregényem (Susan Loomis: Életünk a Tatin utcában) és természetesen most sem tudtam úgy letenni, hogy másnapra ne nézzek ki belőle valami finomságot.
Ez a David Lebovitz által "Csodás gyümölcsdesszertre" keresztelt nyalánkság pillanatok alatt elkészíthető, nyáresti vacsorák kellemes lezárása lehet.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Az eredeti recept fromage frais, vagyis "friss sajt" használatát javasolja, mivel ez nálunk nehezen beszerezhető, én mascarponéval helyettesítettem. (Talán a Philadelphia is jó lehet.)
Ha kiadósabbá szeretnénk tenni, kínáljunk hozzá francia gyümölcskenyeret (pain d'épices).
Más bogyós gyümölcsből is elkészíthető!

 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A málnát feltesszük egy kisebb edényben, közepes lángon. Mikor kezd levet engedni, hozzáadjuk a cukrot és további 4-5 percig főzzük.
  2. Kisebb fagylaltadagoló kanállal elosztjuk a mascarponét két desszertes tányérra, majd köré tálaljuk a még meleg gyümölcskeveréket.
  3. Megcsurgatjuk a mézzel és feldíszítjük mentalevéllel.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 294
elküldve: 1
receptkönyvben: 75
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Mignon

Mióta szakács: 2009.04.27.
212 recept

receptjellemzők

konyha: francia
elkészítési idő: 5-15 perc
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

mascarpone mézzel és forró málnaszósszal, málnaszószos-mézes mascarpone

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

443
mascarpone 18 dkg
málna 15 dkg
vaníliás cukor 1 ek
méz 2 teáskanál
menta 0 ízlés szerint