Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Málnás joghurtkocka

Málnás joghurtkocka
Málnás joghurtkocka
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (21)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ebben a melegben semmi mást nem kívánok enni, mint gyümölcsös édességet. Pihe-puha piskóta, könnyű joghurt és friss gyümölcs, mi kell ennél több?

Természetesen más gyümölccsel is megállja a helyét, ami épp elérhető.

hozzávalók / 4 adag

A piskótához

A krémhez

ajánlat

Ha nem görög joghurtot használunk, akkor tegyünk bele több zselatint, a görög joghurt sűrűbb, mint a sima.

Ez a süti alapvetően a "krémes" és nem a "gumis" kategória, épp csak annyi a zselatin benne, hogy összefogja a krémet, de nem lesz betonkemény. Ha valaki olyat szeretne, 6 lap zselatint nyugodtan tegyen bele.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótához a tojások fehérjét nem túl kemény habbá verjük. A sárgáját kihabosítjuk a cukorral, majd beleforgatjuk a felvert fehérjét és a lisztet.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a masszát, és 160 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük. 
  3. Ha kész, lehúzzuk róla a papírt. A tepsit -amiben sütöttük- elmossuk, és kibéleljük az oldalát és az alját is folpackkal. Visszatesszük a kihűlt piskótát.
  4. A tejszínt kemény habbá verjük, félretesszük.
  5. A zselatint 5 percre hideg vízbe áztatjuk, kinyomkodjuk, majd pici vízzel, kis lángon felolvasztjuk. Ne forraljuk, épp csak melegítsük. Tegyük őt is félre picit hűlni.
  6. A joghurtot keverjük simára a porcukorral, vegyünk ki belőle 1 evőkanálnyit, és keverjük el a langyosra hűlt zselatinnal, majd keverjük hozzá a joghurthoz.
  7. Forgassuk bele óvatosan a tejszínhabot.
  8. A joghurtos massza felét öntsük a piskótalapra.
  9. A málnából 9 szép szemet tegyünk félre a díszítéshez, a maradékot vágjuk félbe, és sűrűn rakjuk a joghurtos rétegre.
  10. Öntsük rá a joghurt másik felét, és mehet pár órára a hűtőbe. Mikor kezd dermedni, tegyük a tetejére a 9 szem málnát úgy, ahogy a szeletek lesznek. (Én késsel halványan meghúztam a szeletek helyét, mikor betettem a hűtőbe.)
  11. Néhány óra után szeletelhető.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 20x20 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 31 496
elküldve: 55
receptkönyvben: 962
elkészítve: 13/25
Facebookon megjelent: 1

szakács

Szofika

Mióta szakács: 2010.09.24.
104 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szezon: nyár
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

joghurtkocka, gyümölcsös-joghurtos kocka, málnás-tejszínes kocka

Hozzászólások (21)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kimireka
Kimireka / Kimireka Wed, 2014-05-14 23:21

Kedves Szofika!

A hétvégén készítettem el a receptedet, bár igaz, málna helyett barackbefőttel, de egyszerűen isteni lett! :-) Olyan könnyű és selymes, az egész családnak nagyon ízlett, úgyhogy hamarosan újra elkészítem, ezúttal málnával. Köszönöm a receptet!

LGabesz
LGabesz / LGabesz Thu, 2014-05-08 21:19

Bocsi a hülye kérdésért, de amatőr vagyok :) Milyen tejszínre gondolsz? Habtejszín? Huala?

vakri
vakri / vakri Thu, 2014-05-08 19:14

Megkérdezhetem miért kell bele zsírszegény joghurt, ha tejszínt teszünk bele, az meg 30% zsírtartalmú? :-D

giuditta25
Szofika / giuditta25 Thu, 2014-05-08 21:29

Az alacsonyabb zsirtartalmu tejszint nem lehet habba verni.Egyebkent sima joghurttal is elkeszitheto,termeszetesen.

Hannarose
Hannarose Sun, 2013-07-21 21:43

Ez a süti egyszerűen isteni!!!! Bár Petra vizes piskótájával készítettem, de annyira könnyű, igazi nyári csoda, hogy tegnap és ma is elkészítettem :) gratula

kriva75
kriva75 Thu, 2013-07-18 18:35

Na én zselatinban nem vagyok otthon! :) Mi az a lap zselatin? Én még csak zacskóban lévő szemcsést láttam.... Abból is lehet?

giuditta25
Szofika / giuditta25 Sat, 2013-07-20 18:55

Kedves Kriva75! 1 lap zselatin 3,3 gr porzselatinnal felel meg megközelítőleg, tehát kb. 13 gr porzselatint tegyél bele! Üdv: Szofika

trenad94
trenad94 Tue, 2013-07-16 07:20

A 40g liszt, illetve a 40g cukor az csak elírás? Nem 40 dkg? Bár cukorból az picit sokallom, de a 40g-ot meg kevesellem.

giuditta25
Szofika / giuditta25 Tue, 2013-07-16 08:50

Nem, kedves Trenad94, nem elírás!A tepsi mérete 20x20cm, ehhez 40 gr lisztből, 40 gr cukorból és 2 tojásból készítünk piskótát!

trenad94
trenad94 Tue, 2013-07-16 09:02

Ó, rendben :) nem vagyok még túl gyakorlott szakács. Köszönöm!

479
tojás 2 db
finomliszt 40 g
cukor 40 g
görög joghurt 500 g
habtejszín 150 ml
porcukor 10 dkg
lapzselatin 4 db
málna 20 dkg