Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Málnás-joghurtos süti

Málnás-joghurtos süti
Málnás-joghurtos süti
105 perc / előkészület: 15 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A málnát vagy népies nevén a boldogasszony csipkéjét -nekem nagyon tetszik ez az elnevezése- a legenda szerint Kréta szigetén kezdték el termeszteni. A kezdetektől fogva ismert gyógynövénynek számított. Én is előszeretettel használom a konyhámban. 

hozzávalók / 6 adag

Süti:

Máz:

Szólj hozzá!

elkészítés

Süti:

  1. Először a lisztet és a sütőport összekeverjük. A málnaszemeket megmossuk, és lecsepegtetjük.
  2. A vajat a cukorral simára keverjük, majd hozzáadjuk a citromhéját és a vanília kivonatot is. A tojásokat fokozatosan hozzáadjuk. Majd felváltva hozzákeverjük a lisztet és a joghurtot.
  3. Az őzgerincet (vagy egy 22x11x7 cm-es sütőformát) kivajazunk, és kilisztezünk, majd a tészta egy részét belesimítjuk. Erre tesszük rá szépen sorban a málnákat (jó szorosan egymás mellé). Végezetül egyenletesen eloszlatjuk rajta a maradék tésztát.
  4. A 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük kb. 1 1/2 óra alatt. Ha a teteje túlzottan barnulni kezd, alufóliával fedjük le.
  5. Amikor készen van, 10-15 percet hagyjuk a formában, majd egy tálcára tesszük, és ott hagyjuk kihűlni.

Máz:

  1. A porcukrot kikeverjük a citromlével, és ezzel öntjük le a süteményt. A tetejét málnaszemekkel díszítjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 22x11x7 cm
  • elkészítettem: 13 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 5 083
elküldve: 4
receptkönyvben: 84
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

La fée de cuisine

Mióta szakács: 2014.06.16.
122 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Somat Karácsonyi finomságok
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

málnás őzgerinc, joghurtos málnás őzgerinc, őzgerinc sütemény citromos mázzal

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

630
finomliszt 300 g
sütőpor 2 teáskanál
vaj 125 g
cukor 225 g
citromhéj 2 citromból nyert
vanília kivonat 1 teáskanál
tojás 2 db
joghurt 125 g
málna 220 g
porcukor 150 g
citromlé 2 ek