Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Málnás kalapok

Málnás kalapok
Málnás kalapok
40 perc / előkészület: 25 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ebből az adagból kb. 40 db. aprósütemény lesz.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat a cukorral, sóval és vaníliás cukorral krémesre kavarjuk, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Rászitáljuk a pudinggal és a sütőporral elkavart lisztet. Sima tésztává dolgozzuk.
  2. A tésztából apró golyókat formázzunk, sütőpapírral bélelt tepsikbe rakjuk. Mindegyik golyó közepébe egy-egy mélyedést nyomunk, elosszuk bele a málnadzsemet.
  3. A tepsiket egymásután 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 15 percig sütjük. Kivesszük és hűlni hagyjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 893
elküldve: 0
receptkönyvben: 56
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

málnadzsemes tallérok, málnadzsemes aprósütemény,

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

203
vaj 50 g
cukor 100 g
vaníliás cukor 1 csomag
1 csipet
tojás 2 db
vaníliás pudingpor 1 csomag
finomliszt 250 g
sütőpor 1 csomag
málnadzsem 150 g