Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Málnás kosárkák mandulapasztával

Málnás kosárkák mandulapasztával
Málnás kosárkák mandulapasztával
80 perc / előkészület: 60 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy kedves barátnőmet leptem meg ezzel a kosárkával, akiről tudtam, hogy bolondul a mandula és a málna ízéért.

hozzávalók / 6 adag

A töltelékhez

A tésztához

A mandulapasztához

Szólj hozzá!

elkészítés

A tészta elkészítése:

  1. Egy nagyobb tálba szitáljuk a kimért mennyiségű lisztet. Hozzáadjuk a hideg vajat, melyet a kezünk közt a liszttel összemorzsolunk. Ehhez keverjük a porcukrot, csipetnyi sót és végül hozzáütjük a tojást.
  2. Az egész masszából egy jó kemény tésztát gyúrunk. Elég sokáig eltarthat, mivel az elején azt az érzést kelti, hogy szét fog esni.
  3. Frissentartó fóliába tesszük, gombócot formálunk belőle, és a hűtőszekrénybe tesszük legalább 1 órára. Véleményem szerint 1 éjszaka lenne a legideálisabb, így ha időnk és kedvünk engedi, válasszuk ezt a verziót.

A mandulapaszta elkészítése:

  1. Az olaj kivételével minden hozzávalót egy turmixgép segítségével jó alaposan, magas fokozaton összeturmixoljuk. Meglehetősen egynemű, teljesen fehér színű masszát kell kapnunk.
  2. Ekkor a turmixgépet alacsonyabb fokozatra állítjuk, és mint ahogy a majonézt is készítjük, szép lassan, ám mégis folyamatosan csurgatva hozzáadjuk az olajat (vékony sugárban).
  3. Annyi olajat adunk hozzá, hogy vastag, sűrű krémet kapjuk.

A kosárkák elkészítése:

  1. A tésztából köröket szúrunk ki, melyet a muffinsütő kis lyukaiba formázunk (nekem sajnos nincs kosárka formám). 180 fokos előmelegített sütőben 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
  2. Ha a formácskák kihűltek, egy kanál segítségével mandulapasztát csurgatunk mindegyik aljába. Erre helyezünk néhány szem friss málnát, majd megszórjuk durvára tört dióval.

 

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 422
elküldve: 2
receptkönyvben: 38
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Na ezt süsd ki!

Mióta szakács: 2012.02.05.
47 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

málnás kosárkák, mandulás-málnás kosárka, mandulapasztás-málnás kosárka

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dandarin
dandarin Mon, 2012-09-03 21:43

1 cup gondolom annyi, amennyi egy átlagos 2 dl-es csészébe fér, nem?

mindenesetre lehet én vagyok nagyon gáz, de ez a mandulapaszta had ne mondjam mire emlékeztet. ezt így nem tenném asztalra. biztos finom, na de mégis..

Gabys
Gabys / Gabys Mon, 2012-09-03 23:04

Kedves witch:)
Amerikai, angol és ausztrál receptek általában más mértékegységeket használnak, mint az európai szakácskönyvek. A cup – azaz csésze - használata a jellemző, amely valóban sokkal egyszerűbb, mint dekagrammban vagy grammban méricskélni. Ennek örömére, a megadott receptekhez a legegyszerűbb megoldás az, ha kinevezünk egy kb 2dl-es csészét, vagy edényt mérőszernek, amellyel a recepthez szükséges hozzávalókat kimérjük. A "cup" használata akkor ajánlatos, ha a mennyiség pontos megadása nem fontos. Remélem segítettem, és néhányan már tudjuk mi az a "cup" :) Szép hetet:)

792
málna 5 dkg
dió 5 dkg
vaj 150 g
porcukor 60 g
finomliszt 300 g
tojás 1 db
1 csipet
mandula 250 g
víz 125 ml
1 csipet
méz 3 ek
vaníliás cukor 2 csomag
napraforgó olaj 2 ek