Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Málnás-lime posset

Málnás-lime posset
Málnás-lime posset
6 perc / előkészület: 3 perc főzés: 3 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

BBC GoodFood - ismét! :-D Sose gondoltam volna, hogy létezik ilyen pofonegyszerű és finom desszert! Sűrű és krémes lesz a forralástól, hűtéstől a tejszín... eszméletlen! Legközelebb kevesebb cukorral és több citromlével készítem, és természetesen nemcsak málna, hanem szeder, áfonya, ribizli is illik a tetejére. Kötelező desszert!

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Posset (kiejtés: posszet) Tipikus angol édesség, tejszínes-gyümölcsös krém, amit tálkába töltenek és jól behűtve kínálnak. Minél magasabb zsírtartalmú tejszínből készül, annál jobb. (az újság nyomán :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejszínt és a cukrot egy kisebb lábasba tesszük, felforraljuk, majd folyamatosan kevergetve 2,5 percig forraljuk.
  2. A tűzről lehúzva reszeljük bele a lime héját, és keverjük el benne a lime levét is.
  3. Osszuk két kis pohárba, és minimum 2 órára tegyük hűtőbe. De ha ott éjszakázik, az sem árt neki!
  4. Tálaláskor díszítsük málnával!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 367
elküldve: 3
receptkönyvben: 202
elkészítve: 2/10
Facebookon megjelent: -

szakács

nyihaj

Mióta szakács: 2011.07.20.
120 recept

receptjellemzők

konyha: angol
mikor: mindig
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes, tojásmentes
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tejszínes-málnás krém, tejszínes pohárkrém, citromos-málnás krém

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nyihaj
nyihaj / nyihaj Thu, 2012-07-26 07:18

Szia Farkasbarack! Semmi gond :) Azért jó ez az oldal, mert kérdezni lehet :) Igazi, felverős habtejszín. Minél magasabb a zsírtartalma (30% vagy afölötti) annál jobb. Üdv, Hajni

tinacerone
tinacerone Wed, 2012-07-25 20:01

Kedves nyihaj! Összefutott a nyál a számban miközben olvastam a recepted, egész biztosan hamarosan én is elkészítem...Köszönet érte!
tina

362
porcukor 3 ek
limelé 3 ek
málna 100 g
habtejszín 200 ml