Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Málnás-mákos szelet

Málnás-mákos szelet
Málnás-mákos szelet
70 perc / előkészület: 20 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kedves barátaink meghívására két napot töltöttünk Palicson, Szerbiában. Náluk ettem ezt a finomságot és azonnal elkértem a receptjét. Számomra ez az a sütemény, aminek nem lehet ellenállni. Friss málnát pechemre nem tudtam szerezni, viszont szeder volt bőven, ezért azzal készítettem el. Talán még mutatósabb is, mint málnával.

hozzávalók / 6 adag

A málnás piskótához

A mákos piskótához

A krémhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Sütni fogunk egy málnás és egy mákos piskótát. A feltüntetett mennyiségek egy piskótára vonatkoznak. Kikeverjük a tésztákat a tojással és cukorral kezdve, azután hozzáadva a többi hozzávalót. Az egyik piskótába 30 dkg málnát szórunk, a másikba 10 dkg mákot. Ezután mindkettő tésztát külön-külön kisütjük. A mákot nem kell megdarálni, így sokkal mutatósabb. (Nem kell félni, nem fog ropogni a fogunk alatt. :-))
  2. Elkészítjük a krémet. A tejfölt a cukorral, vaníliás cukorral és a zselatinnal összemelegítjük, hogy a zselatin feloldódjon. Ha kihűlt, hozzákeverjük a felvert tejszínhabot.
  3. Elkezdjük a rétegezést: málnás piskóta, krém, mákos piskóta.
  4. Ezután jön a zselatin, amit málnával bolondítunk meg. A 30 dkg málnát cukorral felfőzzük, hogy ne egész málnaszemek legyenek a zselében. A zselatinhoz 3 dl vizet írnak, de mivel a málna enged levet bőven, ezért én saccolni szoktam a folyadék mennyiségét. Körülbelül 1 dl víz kell még hozzá, és jöhet bele a zselé. (Én Dr. Oetker expressz tortazselét használok, ezt főzni sem kell. Fél percig kevergetem és azonnal a sütemény tetejére önthető.)
  5. Néhány órára hűtőszekrénybe tesszük dermedni.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 25x35 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 10 326
elküldve: 8
receptkönyvben: 280
elkészítve: 6/19
Facebookon megjelent: -

szakács

Nika77

Mióta szakács: 2012.08.03.
1 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
mikor: ebéd, uzsonna
konyha: szerb
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

mákos-málnás piskóta, mákos szelet málnával, málnás-mákos sütemény

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Zizou
Zizou Wed, 2012-09-12 17:04

Megsütöttem, és tényleg nagyon finom sütemény. A férjem új kedvence lett. :) Köszönjük a receptet.

sziszu
sziszu Sat, 2012-08-11 08:16

Tényleg nagyon guszta, de mi az, hogy 2x a tésztához után?

rumiszivi
Rumiszivi / rumiszivi Fri, 2012-08-10 22:39

WOW !!! Ez nagyon tetszik!!! Megcsinálom!!! Köszi a receptet :), majd beszámolok a sikerről, szia :D

1091
tojás 4 db
cukor 10 dkg
1 csipet
vaníliás cukor 2 csomag
citromhéj 0.5 citromból nyert
napraforgó olaj 4 ek
finomliszt 12 dkg
sütőpor 0.5 csomag
málna 30 dkg
tojás 4 db
cukor 10 dkg
1 csipet
vaníliás cukor 2 csomag
citromhéj 0.5 citromból nyert
napraforgó olaj 4 ek
finomliszt 12 dkg
sütőpor 0.5 csomag
mák 10 dkg
tejföl 4 dl
porcukor 10 ek
vaníliás cukor 2 csomag
zselatin 20 g
habtejszín 500 ml
málna 30 dkg
cukor 2 ek
tortazselé 1 csomag
víz 1 dl