Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Málnás-mandulás torta marcipánnal

Málnás-mandulás torta marcipánnal
Málnás-mandulás torta marcipánnal
80 perc / előkészület: 30 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A nővérem szülinapjára készültünk. Nem mondom hányadikra, a  harmadik ikszen túl hallani sem akar róla. Ezért van csak 1 szál gyertya a tortáján. :-)
Nekem, aki kézügyességgel, művészi érzékkel, türelemmel nem sokkal rendelkezik ( a torta óta kicsit többel), feltett szándékom volt, hogy marcipánnal bevont, virágokkal díszített tortát készítek. Én, aki marcipánt eddig tortabevonásra sosem, csak marcipántallér-készítésre használtam.
A nővérem - aki a londoni Hummingbird Bakery cukrásza összecsapta a kezét mikor meglátta a tortát: "Szofika!!Ezt téééééényleg Te csináltad?"Igen, Szofika megcsinálta.:)
Bővebben itt.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóiból kakaós piskótát készítünk: a 4 tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a vizet és az olajat, majd a sütőporral elkevert lisztet. Végül óvatosan belekeverjük a felvert tojásfehérjehabot is.
  2. Kivajazott-kilisztezett kapcsos tortaformába (24 cm-es) öntjük a masszát és előmelegített sütőben kb. 50 percig sütjük.
  3. Ha kicsit kihűlt, vegyük ki a formából és tegyük egy nagy tányérra, várjuk meg, hogy teljesen kihűljön. Ha ez megtörtént, vágjuk félbe, kenjük meg bőven a málnalekvárral és szórjuk meg a pirított mandulával.
  4. Helyezzük vissza a tortára a tetőt, és a tetejét valamint az oldalát kenjük meg lekvárral (így könnyebben rá tudjuk majd a marcipánt tenni, és szeleteléskor nem fog csúszkálni a torta tetején).
  5. Vizes kézzel kezdjük el gyúrni a marcipánt  amíg puha, nyújtható állagú nem lesz. Porcukorral beszórt deszkán nyújtsuk ki, mintha csak egy tészta lenne. A tortánál nagyobb méretű, kör alakú formára nyújtsuk.
  6. Tekerjük fel porcukorral "bekent" nyújtófára és egy határozott mozdulattal borítsuk a tortára. A széleiről vágjuk le a felesleget.
  7. A maradék marcipánt összegyúrjuk az ételfestékkel és ebből formázott virágokkal, rózsákkal  bármivel díszítjük a tortát, majd megy a hűtőbe.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 24 cm-es tortaforma cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 789
elküldve: 0
receptkönyvben: 34
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Szofika

Mióta szakács: 2010.09.24.
104 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
diéta: laktózmentes, tejmentes
nehézség: nehéz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

málnás-marcipános torta, piskótatorta málnalekvárral és marcipán bevonattal

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

saxo
saxo Sat, 2010-11-20 21:14

 De széééép! :-) És biztos finom is. :-)

1025
tojás 4 db
cukor 25 dkg
víz 1 dl
napraforgó olaj 1 dl
sütőpor 1 kk
finomliszt 23 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 dkg
mandula 10 dkg
málnalekvár 20 dkg
marcipán 45 dkg
ételfesték 5 csepp
porcukor 1 teáskanál
víz 1 evőkanál
cukorgyöngy 1 ek