Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Málnás mascarpone torta

Málnás mascarpone torta
Málnás mascarpone torta
60 perc / előkészület: 45 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tálaláskor megszórhatjuk kb. 100 g málnával és 1 ek csokoládé reszelékkel.

hozzávalók / 12 adag

A piskótához

A málnához

A mascarpone krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt 175 fokra előmelegítjük. Egy 26 cm-es átmérőjű kapcsos tortaforma alját kivajazzuk.
  2. A piskótához a tojásokat a cukorral és 3 ek forró vízzel habosra verjük.
  3. A lisztet elkeverjük az étkezési keményítővel és a sütőporral, a tojáshabra szitáljuk, és óvatosan elkeverjük.
  4. A végén hozzákeverjük a csokoládé reszeléket is.
  5. A masszát tortaformába öntjük, 15 percig sütjük, majd hűlni hagyjuk. 
  6. A tortát egy tányérra tesszük, tortakarimát csatolunk köréje.
  7. A málnához a zselatint hideg vízbe áztatjuk.
  8. A málnát a cukorral és a limelével pürésítjük, sűrű szitán átpasszírozzuk.
  9. A zselatint kinyomkodjuk, felolvasztjuk, majd elkeverjük a málnával.
  10. A mascarpone krémhez a zselatint hideg vízbe áztatjuk.
  11. A mascarponét elkeverjük a túróval, cukorral, vaníliás cukorral és a limelével.
  12. A zselatint kinyomkodjuk, felolvasztjuk, majd a mascarponés krémhez keverjük.
  13. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan a krémhez keverjük.
  14. A mascarponés krémet a tortalapra öntjük, elosztjuk rá a málnapürét, és egy villával lazán márványosra keverjük. 
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 11
össznézettség: 26 881
elküldve: 5
receptkönyvben: 97
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 12 főre

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Juuudit
Juuudit Fri, 2013-11-22 23:12

Ez valami brutál jó!! Annyi, hogy én étkezési zselatint is raktam még hozzá a biztonság kedvéért, illetve több gyümölcsből készítettem (málna, eper). Így raktam belőle a piskóta tetejére, majd a krém, és ismét gyümölcs. Nehéz elrontani :)

401
tojás 3 db
cukor 100 g
víz 3 evőkanál
finomliszt 75 g
étkezési keményítő 25 g
sütőpor 0.5 tk
csokoládéforgács 3 ek
málna 150 g
lapzselatin 1 db
cukor 1 ek
limelé 0.5 lime-ból nyert
lapzselatin 7 db
mascarpone 500 g
sovány túró 250 g
cukor 100 g
vaníliás cukor 1 csomag
limelé 0.5 lime-ból nyert
habtejszín 300 g