Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Málnás-mascarponés pohárkrém

Málnás-mascarponés pohárkrém
Málnás-mascarponés pohárkrém
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valami nasira vágytam, ami természetesen glutén és cukormentes. Mondhatom, isteni finom lett!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pudingokat megfőzzük, nem kell külön-külön, hanem egybe.
  2. Hozzáadjuk a mascarponét, jól elkeverjük, majd a tojássárgáját, azzal is kikeverjük.
  3. A tojásfehérjét és a tejszínt felverjük, és azt is hozzáadjuk.
  4. Végül jöhet a málna, jól összekeverjük, tálkákba tesszük és ha lehűlt, akkor megszórjuk kakaóporral és már fogyasztható is. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 797
elküldve: 2
receptkönyvben: 49
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiss Móni

Mióta szakács: 2011.09.01.
258 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: Anyák napja, buli receptek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

cukormentes pudingos mascarponekrém, málnás mascarponekrém, mascarponekrém

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mona760718
Kiss Móni / mona760718 Sun, 2013-02-24 06:24

Kedves Rox!
a nyírédes az egyik update edesito, ha nyirfacukrot hasznalsz,annak ugy tudom hogy a hasznalata ugyanugy van mint a cukornal,tehat ha azt hasznalod akkor tobb kell bele,mint a nyiredesbol. nyiredes: 1=4 kanal, nyirfacukor 1=e kanal. a tutti fruttis pudingpor a haas-nak van, glutenmentes. de az epres pudingal is helyettesitheto,ha nem vagy glutenerzekeny akkor barmelyikkel,ha az vagy, akkor a csomagolas hatuljat nezd meg,hogy rajta van e , hogy buze feldolgozo uzemben keszitettek e, mert ha igen,akkor azt mar nem lehet enni (glutenerzekenyeknek). Remelem izleni fog ha elkeszited,oszinten szolva en rosszul letig ettem,mert nem birtam abba hagyni)))))))))))es raadasul nem hizlal))))kellemes napot:Moni

cranberry
Sóskaramell / cranberry Sun, 2016-12-25 09:44

hát, hogy ez a krém nem hizlal, azt azért nem hiszem. A cukor lenne benne a legkevésbé hizlaló rész. Ha ezt a mennyiségű anyagot négyfelé tálalom, hát úgy kb egy ember egész napi energia igénye benne lenne...A mascarpone mintha vajat kanalaznánk :)), habtejszín 30% zsír, de nyami... az is :)), és még jön hozzá a keményítő, az se kevés... És mindez persze egyben azt is jelenti, biztosan finom: minden ízlelőbimbó imádja a zsírokat és az édes/cukrosat egybe kombinálva, pláne még jobban eladja magát egy kis savanykás gyümölccsel... Biztos finom, de sehogysem lesz diétás.... sőt nekem nagyon töménynek is tűnik, megterheli a gyomrot, az enyémet legalábbis biztosan.

rox
rox Sat, 2013-02-23 11:02

szia!
mi az a nyírédes? nyírfacukor esetleg?

tutti-frutti pudingport hol lehet kapni? mivel lehet helyettesíteni? epres puinggal esetleg?

mert most megyek és veszek mascarponét,mert ezt ki kell próbálnom! :)

1045
tej 1 l
mascarpone 0.5 kg
vaníliás pudingpor 1 tasak
pudingpor 1 csomag
xilit 4 ek
habtejszín 3 dl
tojás 2 db
málna 25 dkg
cukrozatlan kakaópor 1 ek