Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Málnás-mascarponés réteskosárkák

Málnás-mascarponés réteskosárkák
Málnás-mascarponés réteskosárkák
32 perc / előkészület: 20 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy régi újságban láttam meg ezt a kosárforma ötletet, gondoltam, kipróbálom, és mivel megveszekedett mascarpone-imádó vagyok, azért ezzel töltöttem meg. Egyszerű, mutatós, vendégvakító kis desszert.:)
12 db lesz belőle. (A többi málnát a fotózás után raktam bele.)

hozzávalók / 4 adag

A réteskosárkákhoz

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a mascarponét, a mézet, és simára keverjük.
  2. Felolvasztjuk a vajat, megkenjük vele a réteslapokat. Muffinformába helyezzük úgy, hogy mindig forgatunk rajta kicsit, hogy a sarkok ne egymásra kerüljenek. Minden lyukba 4-4 db-ot helyezünk.
  3. Előmelegített sütőben 12-14 percig sütjük.
  4. Ha kicsit kihűl, minden kosárkába 1 ek mascarponét merünk, erre helyezzük a málnákat (3-5 db), megszórjuk porcukorral, díszítjük a mandulával, a tetejét leöntjük csokiöntettel, a kosár peremére kevés mézet csurgatunk. 

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 15 531
elküldve: 10
receptkönyvben: 319
elkészítve: 5/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Samy

Mióta szakács: 2010.03.15.
54 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: Valentin-nap

egyéb elnevezések

mascarponéval töltött réteskosárkák málnával

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Samy
Samy / Samy Thu, 2010-11-18 17:54

Hmm, az almás töltelék is jól hangzik, én meg majd azt próbálom ki! Köszi az ötletet! :) Üdv, Samy

rolvisa
Olgis / rolvisa Tue, 2010-11-16 19:58

Hasonlót készítettem, csak almás töltelékkel.
biztosan kipróbálom ezt is . A kosárkák előre elkészíthetőek, jöhet bele bármikor a töltelék.
Ha váratlan vendég érkezik, hamar kész az édesség.
Én is mádom a mascarpónét, az almás töltelék alá is szokotam tenni, bírja a sütést.

Samy
Samy / Samy Sun, 2010-09-26 19:40

Hát nem tudom, lehet, hogy igazatok van, remélem azóta sikerült megtalálnia amit keresett :))

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-07-03 12:07

szia.muszály ilyen vékony gipsy-alakú kosarat tetejni? :-( margitom nem szereti,csak ha puha,piskótás állagu a kosár,mint a mekiben.hogy csináljam,hod olyan leden? :-( segits kérlek.

Samy
Samy / Samy Tue, 2010-07-06 12:41

Szia, őszintén szólva nem nagyon értem a problémádat. Először is nem tudom mi az, hogy gipsy alakú, másodszor a tetejni szó jelentését sem ismerem. És mekibe sem járok. De találsz itt az oldalon olyan recepteket ami piskótás és kosár alakú. Szerintem azt keresed :)

modosa
modosa / modosa Sun, 2010-09-26 15:41

Petra! Szerintem gipsz akart az lenni... a tetejnin még gondolkodnom kell :))))))))))) pusziA

laraed
Edit / laraed Sun, 2010-09-26 16:18

Szerintem a tetejni az tekerni akar lenni , de hogy mi a gypsi fogalmam nincs:))))) Üdv Edit

laraed
Edit / laraed Mon, 2010-04-26 10:47

Ja és ezt a receptedet már az oldaladon is nézegettem. Nagyon gusztának találom! Gratula érte!

laraed
Edit / laraed Mon, 2010-04-26 10:48

Kedves Samy! Ha annyira szereted a mascarponét akkor próbáld ki az én Mascarponés -diós cannoli receptemet. Üdv Edit Azaz , hogy nem az enyém csak én tettem fel ide:))))))

Samy
Samy / Samy Mon, 2010-04-26 11:57

Kösziii :). Jól hangzik, megnézem! Sajnos nagyon szeretem a mascarponét :( :)

1359
mascarpone 20 dkg
tojássárgája 1 db
cukor 1 ek
méz 1 ek
vaj 2 ek
réteslap 48 db
málna 15 dkg
porcukor 12 g
méz 2 ek
mandula 5 dkg
csokiszósz 12 teáskanál