Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Málnás minitorta

Málnás minitorta
Málnás minitorta
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (21)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régen hozott már annyira lázba egy sütemény, mint ez. Amikor megláttam a szilikonformát, nem bírtam ki, hogy ne próbáljam ki egyből. Este nyolckor képes voltam nekiállni, de azt gondolom, hogy megérte! Nem csak úgy néz ki, de az íze is olyan, mintha egy cukrászdából hoztuk volna. Bármilyen gyümölccsel ízesíthető, nekem éppen még egy kis málnám volt otthon, de a közeljövőben biztosan több variációt is ki fogok próbálni!

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A málnás krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, majd a cukor mennyiségének egyik felét felét a fehérjéhez, a másik a sárgájához adjuk.
  2. A tojásfehérjét kemény habbá, a sárgáját fehéredésig keverjük.
  3. A két tojásos keveréket óvatosan összekeverjük, majd hozzáadjuk a kakaóval elkevert lisztet, és összekeverjük a tésztát.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát (kb. 1 cm vastagon), majd 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
  5. Ezalatt elkészítjük a málnakrémet. Ehhez a málnát a cukorral és a vízzel feltesszük forralni, és alacsony lángos pépesre főzzük.
  6. A tejszínt a cukorral felforraljuk, és a málnás pépet szitán átpasszírozva hozzáadjuk.
  7. Elkeverjük a málnát a tejszínben, majd hozzáadjuk a felolvasztott zselatint.
  8. Szilikonformákba töltjük, és hűtőbe tesszük legalább egy órára.
  9. A megsült piskótából akkora köröket szaggatunk, mint a szilikonforma mélyedéseinek átmérője, majd a málnás krémet ráhelyezzük.
  10. Friss málnával díszítve, csokoládéforgáccsal megszórva tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 32 349
elküldve: 20
receptkönyvben: 478
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
336 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, vacsora
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: édes süti
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
szezon: nyár
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

málnás tortácska, piskótakorong málnatetővel, piskótapogácsa málna kalappal

Hozzászólások (21)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

patosa123
patosa123 Wed, 2018-03-28 17:20

Szeretném megkérdezni, mitől ilyen fényes? illetve hogy nagy tortaként is elkészíthető a fenti adagokkal, ugye? köszönöm

patosa123
patosa123 Wed, 2018-03-28 17:19

Szeretném megkérdezni, mitől ilyen fényes? ill. hogy tortaként is elkészíthető, gondolom, mármint egy nagy méretűnek...köszönöm.

groni
groni Wed, 2017-11-08 13:28

Krémes sütikben és tortákban még nem vagyok rutinos, de most szerettem volna sütni egy gesztenyés-málnás tortát, amihez már volt egy jól bevált gesztenyés piskóta alapom, és ahhoz találtam ezt a málnakrémet. A mennyiségén változtatnom kellett, itt csúszott egy kis hiba a rendszerbe :D, de a végeredmény nagyon finom lett, és szeletelésig egyben maradt a torta... Legközelebb már tudom, hogy mit kell pontosabban számolnom, és akkor TÖKÉLETES lesz ;)!

gvikus
gvikus Fri, 2014-02-14 09:09

Szia!
Szeretném elkészíteni, de a tejszínnél megakadtam! Habtejszín vagy főzőtejszín? Tényleg forralni kell? Előre is köszönöm a választ!

konyhapult
konyhapult Wed, 2013-10-16 23:46

Kedves ízHUSZÁR! Hol lehet ilyen szilikonformát beszerezni? Nagyon tetszik ez a minitorta, szívesen kipróbálnám itthon. köszönöm!

dida
Ildi / dida Fri, 2013-08-30 07:24

Nagyon szép lett! :)
(A krémnél duplán szerepel a cukor, vagy 4 ek kell bele? :) )

Kárai Dávid
Dávid / Kárai Dávid Fri, 2013-08-30 11:57

Kedves Dida!

Nem tévedés, azért van 2x2 evőkanál cukor, mert 2 evőkanál megy a málnához, kettő pedig a tejszínhez!

Üdvözlettel:
ízHUSZÁR

356
tojás 3 db
cukor 6 dkg
finomliszt 6 dkg
cukrozatlan kakaópor 1 ek
málna 20 dkg
citromhéj 0.5 citromból nyert
víz 4 ek
cukor 2 ek
habtejszín 4 dl
cukor 2 ek
zselatin 2 ek