Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Málnás morzsatorta

Málnás morzsatorta
Málnás morzsatorta
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mi nagyon szeretjük ezt az egyszerű és gyors sütit. Nekem akkor lett a legfinomabb, amikor szeder és eper keverékét tettem a tetejére, de csináltam már barackkal, szilvával, málna és eper keverékével, csak eperrel és természetesen csak málnával is. De lehet csinálni meggyel, szederrel, ribizlivel vagy bármivel, ami épp otthon van, vagy amit a legjobban szeretünk.

Én eddig mindig egy 18x15 cm-es tepsiben sütöttem ugyanezekkel az arányokkal, de ma, mikor már összekevertem a tésztát, eszembe jutott, hogy a kedvenc tepsim épp egy grillcsirke által már foglalt, tehát torta lett belőle. Ez az ízén semmit sem változtat.:))

hozzávalók / 4 adag

A tészta

A gyümölcs

  • 50 dkg málna (vagy bármilyen gyümölcs)

A morzsa

Szólj hozzá!

elkészítés

A tészta

  1. A cukrokat a tojásokkal és a margarinnal egy habverő segítségével összedolgozzuk. Amikor összeáll, hozzáadjuk a lisztet, sót, sütőport, és egy kanállal összekeverjük.
  2. Viszonylag sűrű és ragadós masszát kapunk.
  3. A tepsit (vagy tortaformát) kivajazzuk és kilisztezzük, és belesimítjuk a tésztát.

A gyümölcs

  1. A gyümölcsöt a tészta tetejére szórjuk (ha málnát, epret vagy más savanyú gyümölcsöt használok, a tetejét a morzsa rászórása előtt még meg szoktam szórni kb. 2 evőkanál cukorral, hogy ne legyen a végén savanyú a sütink).

A morzsa

  1. A hozzávalókat egy tálban összegyúrjuk (nem fog összeállni, és pont ez a lényeg benne).
  2. Az így kapott morzsát a süti tetejére szórjuk, és alacsony fokozaton megsütjük. (Sajnos nem tudok sütési hőfokot megadni, mert régi gáztepsink van, amin csak két fokozat van: vagy megég, vagy nem sül meg:)).
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 20 cm cm
  • elkészítettem: 21 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 948
elküldve: 0
receptkönyvben: 52
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Linda

Mióta szakács: 2013.07.24.
24 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

málnás sütemény, málnás torta, morzsás málnatorta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szvetter
szvetter Wed, 2014-02-05 06:22

Csak van azért arra is megoldás, hogy köztes állapotú legyen az a süti nálatok is sütés után!:DD
Biztos megoldod.:)
A recept meg még számomra is érthető, sőt asszem, hogy talán kivitelezhető is!:):P
Prosza!:)
:)))
Mentve, köszi!:)

ella94
Linda / ella94 Wed, 2014-02-05 18:55

Persze, csak nagyon oda kell rá figyelni :D
köszi a hozzászólást! :))

1119
cukor 15 dkg
margarin 20 dkg
tojás 2 db
finomliszt 16 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
1 csipet
sütőpor 0.5 csomag
málna 50 dkg
margarin 8 dkg
finomliszt 13 dkg
cukor 10 dkg
1 csipet