Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Málnás ombre sajttorta

Málnás ombre sajttorta
Málnás ombre sajttorta
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagy kedvencem a málna és a sajttorta is, szóval első látásra beleszerettem ebbe a csinos kis tortába. Ráadásul sütni sem kell, bár a rétegek elkészítése miatt egy kicsit több időt igényel, mint egy átlagos, egyszínű sajttorta, viszont cserébe igazán mutatós lesz :) És persze finom is :)

hozzávalók / 4 adag

Kekszes alap

Krém

Díszítés

Szólj hozzá!

elkészítés

Kekszes alap

  1. Törjük össze a kekszet morzsákra, és keverjük bele a kakaóport.
  2. Olvasszuk meg a vajat, és keverjük a kekszmorzsához. Az így kapott nedves, homok állagú keveréket nyomkodjuk egy sütőpapírral kibélelt, lecsatolható oldalú tortaformába (az enyém 20 cm átmérőjű volt), majd tegyük kb. fél órára hűtőbe.

Krém

  1. A krémsajtot keverjük krémesre a porcukorral, majd lassan öntsük hozzá a tejszínt. Verjük addig, amíg puha csúcsokat nem formál.
  2. Elég jó minőségű tejszínnel elvileg nem kéne hozzá zselatin sem, viszont ha nem bízunk a krémben, vagy szeretnénk, hogy ne legyen annyira érzékeny a torta a hűtőn kívül tartózkodásra, tehetünk bele egy csomaggal. Ez esetben a beáztatott zselatinlapokat vagy a zselatinport oldjuk fel kb. fél deci forró vízben, majd hőkiegyenlítés céljából először a zselatinhoz keverjünk valamennyi krémet, majd ezt öntsük a maradék krémhez.
  3. A rétegek elkészítéséhez osszuk a krémet 3 egyenlő részre (én szemmértékre csináltam, és nagyon nem lett egyenlő, szóval érdemes lemérni, hogy az összes réteg azonos vastagságú legyen).
  4. Az első részbe keverjünk 100 g málnát, majd öntsük a kekszes alapra, és tegyük kb. 10 percre a fagyasztóba (hogy megdermedjen annyira, hogy a második réteg öntés során ne keveredjen össze vele). A második rétegbe 50 g málnát keverünk, majd ráönthetjük az elő rétegre, és ismét mehet be a fagyasztóba. Végül tegyük rá a harmadik, málna nélküli krémet, és tegyük 4 órára vagy éjszakára a hűtőbe, hogy megdermedjen.

Díszítés

  1. Ha már megdermedt a krém, lehet díszíteni. Én egész málnákkal körberaktam, és szórtam rá csokiforgácsot, de itt mindenki használhatja a saját kreativitását.
  • tepsi mérete: 20 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 566
elküldve: 2
receptkönyvben: 90
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Deloretta

Mióta szakács: 2015.08.26.
11 recept

receptjellemzők

konyha: angol
alkalom: születésnap, buli receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
kategória: torta
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

málnás sajttorta, színátmenetes sajttorta

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

petra9510
petra9510 / petra9510 Fri, 2017-06-23 08:28

Kedves Deloretta!
Érdeklődni szeretnék, hogy a krémbe a málnát egészben kell beletenni vagy összenyomva? A képen nem látszanak a málnadarabok, viszont nem írod, hogy összenyomnád előtte.
Egyébként nagyon tetszik a recept, valószínűleg ezt készítem el tesóm szülinapjára :)
Köszi előre is a választ!

Deloretta
Deloretta / Deloretta Mon, 2017-06-26 00:31

Szia! Remélem még nem késtem el a válasszal. Nekem elég érett volt a málna, szóval egészben tettem bele, és keverés közben nem finomkodtam keverés közben hogy a málnák szétessenek és levet eresszenek. Így voltak benne málnadarabkák is, de a nagyrésze szétnyomódott. Ha még nem annyira érett a málna, akkor érdemes előtte egy kicsit megnyomkodni, hogy levet eresszen, mert az festi meg a krémet.

940
zabkeksz 200 g
vaj 75 g
cukrozatlan kakaópor 2 ek
krémsajt 400 g
porcukor 75 g
habtejszín 250 ml
málna 150 g
zselatin 10 g
csokoládéforgács 15 g
málna 100 g