Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Málnás pite sodóval

Málnás pite sodóval
Málnás pite sodóval
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 5 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Fel kellett élni a fagyasztott málnaállományt.:)

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A töltelék hozzávalóit főni tesszük, ha besűrűsödött, félrerakjuk.
  2. A margarint mikróban kissé puhábbra olvasztjuk, hozzáadjuk a cukrot, tojást, tojássárgáját, sütőport és a vizet.
  3. Alaposan összegyúrjuk, kettévágjuk úgy, hogy az egyik fél egy kicsit nagyobb legyen (ez lesz a teteje).
  4. Egy piteformát kibéleljük a nagyobbik tésztaféllel úgy, hogy a peremére is jusson.
  5. A töltelékkel megtöltjük a formát.
  6. A másik tésztaféllel befedjük, tojással lekenjük, és villával megszurkáljuk.
  7. Nem előmelegített sütőben 200 fokon 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük. Fontos, hogy hagyjuk jól kihűlni, különben nem lehet szépen szeletelni.
  8. Vaníliasodóval vagy fagyival tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 26 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 12 431
elküldve: 17
receptkönyvben: 363
elkészítve: 6/19
Facebookon megjelent: 1

szakács

schnitzel

Mióta szakács: 2012.11.04.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: 90 napos diéta - szénhidrátnap
receptverseny: Judafest receptverseny
mikor: mindig
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo vegetáriánus
kategória: pite
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gyümölcspite málnával, vaníliasodós málnapite, málnás pite sodóval

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

alishaa
alishaa Tue, 2013-08-20 18:39

Én ma megpróbálkoztam vele, elég kezdő vagyok sütésben. Nekem a tészta nagyon ragadt, csak darabokban sikerült rátennem, esetleg ötlet, hogy mit ronthattam el?

Adry999
Adry999 Sun, 2014-06-01 17:15

Legközelebb rakd be a pitetésztát nyújtás előtt 1-2 órára a hűtőbe, így egy kicsit megdermed és nem lesz olyan ragadós.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2013-06-13 12:34

De rég vágytam egy ilyen sütire (és receptre)! Köszönöm :)

katzi
schnitzel / katzi Sun, 2013-06-09 10:33

Én is épp ezen törtem a fejem, szerintem mindenféle bogyós gyümölccsel finom lehet:))

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2013-06-07 21:03

csoda guszta és fincsi lehet, még eperrel is,- később tán sárgabarack , áfonya, szeder...szóba jöhet?
köszönöm :)

498
finomliszt 27 dkg
porcukor 11 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
margarin 11 dkg
tojás 1 db
tojássárgája 1 db
víz 1 evőkanál
sütőpor 7 g
málna 65 dkg
cukor 50 g
vaníliás cukor 2 csomag
víz 1.5 dl
citromlé 0.5 citromból nyert