Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Málnás-rebarbarás pite

Málnás-rebarbarás pite
Málnás-rebarbarás pite
100 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A történet ott kezdődött, hogy pitét akartam sütni... De nem akármilyen pitét, valami újat, amiben a puding nem a tasakból kerül a sütibe, hanem saját kezűleg lett elkövetve... eddig Ok, de mi a helyzet az ízével???? Mégsem lehet sima "puding" a töltelék, kell bele gyümölcs, főleg, ha az valójában egy zöldség... igen-igen, dee ez meg egyedül olyan fanyarságot hagy maga után, hogy az agyad eldobod... akkor mi is van hozzá itthon??? Őőő... MÁLNAAA... és így lett a CSODAPIE! ;)

hozzávalók / 6 adag

Omlós tészta

Házipudingos kérm

Díszítés

ajánlat

Bármilyen gyümölcsből elkészíthető!!! ;)

Szólj hozzá!

elkészítés

Omlós tészta

  1. Kimérjük a hozzávalókat, és a lisztet a cukorral, a csipet sóval, a citrom reszelt héjával elvegyítjük. Beledobjuk a tojást és a hideg vajat.
  2. A hozzávalókat igyekszünk igencsak gyorsan összeállítani, nehogy megolvadjon a vaj jobban, mint amennyire kell. Végül egy hosszú rudat formázunk a tésztából, és frissen tartó fóliába tekerjük.
  3. Hűtőbe, mélyhűtőbe tesszük a tésztát pihenni 20 percre.
  4. A sütőt előmelegítjük 180 C-ra, eközben a tésztát egy piteformába nyomkodjuk. Figyelem, a tésztát felesleges nyújtani (by Nigella), szépen, kb 0,5-1 cm-es karikákat vágunk az egész rudat felhasználva. Ezeket lepakoljuk sorban egymás mellé és elnyomkodjuk, hogy mindenhová egyenletesen jusson a tésztából, az oldalára is. Ezt követően a sütink alját villával megszurkáljuk, hogy a hő ott távozzon majd a sütés közben.
  5. A nyomkodástól kissé kimelegedő tésztánkat 15 percre hűtőbe tesszük, egy a formára szabott sütőpapírral a tetején.
  6. A hűtőből egyenesen a sütőbe megy, és majdnem készre sütjük. (Sütési időt nehezen tudok pontosat adni, gázsütőnk van, ami már nem mai csirke, így tovább süt mindent, mint alapból kéne...) A lényeg, hogy a közepe mindenképp süljön meg, különben nyers lesz a tészta. Amíg sül, elkészítjük a krémet.

Házipudingos kérm

  1. A 3 tojássárgát a cukrokkal kikeverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt és a tejszínt. Eközben a gyümölcsöket feltesszük ízlés szerinti cukorral főni.
  2. A tojásos keveréket feltesszük alacsony lángon melegedni, nem hevítjük, mert rántottánk lesz! Ahogy sűrűsödik a krém, úgy mehet bele a vaj, majd az elkészült gyümölcs-zöldség kombó. (Ezek, ha túl sok levet eresztenek, igyekezzük elfőzni, ha nem megy, akkor jobbára a gyümölcs-zöldség pép kerüljön bele a krémbe.)
  3. Amikor a tojásos krémben ott a vaj és a rebarbarás-málnás keverék, akkor felverjük a tojásfehérjéket keményre. Eközben bekukkantunk a sütőbe, vajon megfelelő-e már a tészta... ha jó, vegyük ki, és szórjuk meg kekszmorzsával, megkenhetjük esetleg málnás-rebarbarás lekvárral is, de ez utóbbi elhagyható.
  4. A krémre visszatérve; ha a fehérjéink kemények, akkor lezárjuk a gázt a krém alatt. A keményítőt és a lisztet kevés kis vízzel folyékonyra keverjük, majd beleöntjük a krémbe. Az ujj meleg keverékbe óvatosan beledolgozzuk a fehérjét.
  5. A tésztára borítjuk a krémet, és betoljuk a sütőbe, ott 180 C-on készre sütjük. Kb. 20-25 perc kell neki. Akkor jó, ha a közepe is megdermedt, mint a puding, olyan lesz az állaga, ruganyos, remegős. Ha kész, kivesszük, megvárjuk, amíg kihűl, és feldíszítjük kedvünk szerint, de, ha ezt nem tesszük, attól még ugyanúgy szuper lesz! ;)

Díszítés

  1. A habtejszínt felverjük kevés cukorral, és feldíszítjük a sütinket vele. Szórunk rá néhány gyümölcsöt és mentaleveleket. Jó étvágyat! :)
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 597
elküldve: 0
receptkönyvben: 10
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Világom ízei

Mióta szakács: 2014.10.28.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: közepes
receptverseny: Nosalty receptverseny
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

gyümölcsös pite, házi pudingos gyümölcsös pite, pudingos málnás rebarbarás pite

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

809
finomliszt 30 dkg
cukor 10 dkg
1 csipet
citromhéj 1 citromból nyert
tojás 1 db
vaj 20 dkg
kekszmorzsa 2 ek
lekvár/ dzsem 1 ek
tojássárgája 3 db
cukor 5 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
tejföl 3 ek
főzőtejszín 1 dl
vaj 1 tk
málna 20 dkg
rebarbara 3 közepes szár
tojásfehérje 3 db
kukoricakeményítő 2 evőkanál
rizsliszt 1 csapott ek
víz 0.5 dl
habtejszín 2 dl
málna 50 g
piros ribizli 50 g
menta 1 szál