Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Málnás-ribiszkés joghurttorta

Málnás-ribiszkés joghurttorta
Málnás-ribiszkés joghurttorta
60 perc / előkészület: 40 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a tortareceptet a Tina magazin 100 válogatott recept 2005. évi számában találtam, csupán annyit módosítottam, hogy linzertészta volt a tortaalap, én most inkább ezzel a vaníliás piskótával próbálkoztam, és nagyon meg voltunk elégedve a végeredménnyel. A nagy nyári melegben egy kis üdítően friss, gyümölcsös édesség, ami a piskótán kívül hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Pláne, ha nem növényi tejszínnel készítjük, még spórolhatunk a plusz cukorbevitellel. 

hozzávalók / 8 adag

A piskótához

A krémhez

A tetejére

ajánlat

Készíthetjük más gyümölcsökkel is, pl.meggyel, cseresznyével, de akkor a gyümölcshöz passzoló lekvárt használjunk a töltelék készítésénél. Nagyon finom, üdítően gyümölcsös édesség! 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szétválasztott tojások fehérjéjét a vízzel kemény habbá verjük, majd apránként hozzáadjuk a cukrot, hozzáadjuk a sót és a vaníliás cukrot. Beledolgozzuk a tojások sárgáját, majd beleforgatjuk a keményítővel és a sütőporral elvegyített lisztet. 
  2. Egy kapcsos tortaformába simítjuk, amit előzőleg az alján sütőpapírral kibéleltünk, majd 200 fokon készre sütjük, kihűtjük.
  3. A krémhez a  zselatint kevés vízben feloldjuk, majd takaréklángon forráspontig hevítjük, tűzről lehúzzuk, kicsit kihűtjük.
  4. A tejszínt habbá verjük, beleforgatjuk a joghurtba, majd vékony sugárban hozzácsorgatjuk a zselatint is. Ha nem növényi tejszínt használunk, a zselatin mennyiségét meg kell emelni 21 g-ra.
  5. A gyümölcsös töltelékhez a ribizlilekvárt felforrósítjuk, és összekeverjük a gyümölcsökkel.
  6. A piskótát visszatesszük a tortaforma aljába, ráöntjük a joghurtkrém felét, majd erre jön a lekváros-gyümölcsös réteg, ezt kirakjuk babapiskótával, majd rákenjük a krém másik felét.
  7. 1-2 órára hűtőbe tesszük dermedni.
  8. Miután kivettük a hűtőből a tortát, a tetejét szépen kirakjuk a piros gyümölcsökkel, rácsorgatjuk az előírás szerint elkészített tortazselét, majd ismét  hűtőbe tesszük, a legjobb 1 egész éjszakára.
  9. Másnap a maradék kemény habbá vert tejszínnel díszítjük. 
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 22 274
elküldve: 20
receptkönyvben: 377
elkészítve: 6/14
Facebookon megjelent: 1

szakács

Zsuska

Mióta szakács: 2010.11.19.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: közepes
szezon: nyár
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

piros gyümölcsös joghurttorta, tejszínes-joghurtos gyümölcstorta, joghurttorta piros gyümölcsökkel

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gretus76
gretus76 Tue, 2013-10-22 12:51

Szia!
A krémhez az 1 evőkanál zselatin elég?Én múltkor csinűltam egy hasonló változatot de ott is csak kevés zselatint írt a recept és bizony félig joghustos állagú maradt, nem dermedt kocsonyássá rendesen.

zsuzsoka6288
zsuzsoka6288 Fri, 2013-06-28 05:50

Kedves Zsuska !

Nem világos számomra sem a tojás sárgájának ,illetve fehérjének a felhasználási folyamata???? Ezenkívül a babapiskótát hova használom fel ??
Köszönöm:Zsuzska :)

buzsuka
Zsuska / buzsuka Fri, 2013-06-28 12:15

Szia!

Köszi a hozzáaszólást tényleg kimaradt a recept leírásból mit kell csinálni a tojások sárgájával, bocsi ezt nem vettem észre, de javítottam.A babapiskóta felhasználását a sütihez, kiemeltem a szövegben.
Gyakorlatilag megfelezzük a joghurtos krémet és közé tesszük a piskótákat.Tehát 1/2 krém+lekvárral elkevert gümölcs+babapiskóta+1/2 krém.Remélem tudtam segíteni.Jó sütögetést!Üdv!Zsu

zizisütinr1
zizisütinr1 Tue, 2013-06-25 12:10

a sárgáját verem a vízzel vagy ? ugye elírtad? olyan bizonytalan lettem :)

buzsuka
Zsuska / buzsuka Sun, 2011-08-07 18:10

Szia!26cm-es tortaformát használtam.Nagyon finom lesz úgy is biztosan ahogy leírtad!Jó sütögetést!Zsuzsa

dreszti
dreszti Sun, 2011-08-07 16:34

 szia! mekkora átmérőjű a tortaformád? biztos meg fogom csinálni, nagyon tetszik! annyi változtatással, h natúr joghurtba fogok fagyasztott málnát keverni, így még "málnább" az egész! ;-)

470
tojás 2 db
cukor 7 dkg
1 csipet
vaníliás cukor 1 csomag
finomliszt 5 dkg
étkezési keményítő 2.5 dkg
sütőpor 0.5 teáskanál
víz 2 ek
gyümölcsjoghurt 7.5 dl
növényi habtejszín 4 dl
ribizlidzsem 20 dkg
babapiskóta 12 db
zselatin 1 ek
málna 20 dkg
piros ribizli 20 dkg
málna 15 dkg
piros ribizli 15 dkg
tortazselé 1 csomag