Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Málnás-ribizlis képviselőfánk

Málnás-ribizlis képviselőfánk
Málnás-ribizlis képviselőfánk
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A nyári hőségben kitűnő finomság, próbáljátok ki, szinte bármilyen nyári gyümölccsel fincsi :)

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A töltelékhez és díszítéshez

ajánlat

Próbáljátok ki, ebben a nagy hőségben nagyon jól fog esni :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A 120 g margarint a 2,5 dl vízzel felforraljuk, amikor forr levesszük a tűzről, és hozzákeverjük a 150 g réteslisztet, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat, és azokat is jól belekeverjük a masszába.
  2. Kicsit hagyjuk kihűlni, majd kivajazott tepsire habzsákkal is nyomhatjuk őket (én evőkanállal szedtem ki, és kis gombóc formákat csináltam belőlük).
  3. Előmelegített, forró sütőben (200°C-os) fél óráig sütjük. A sütő aljába helyezzünk egy forró vízzel teli tepsit. Ha már 25-30 perc után szép aranybarnák, vegyük ki a sütőből, de sütés közben sose nyissuk ki a sütő ajtaját, mert összeesik a tészta.
  4. Ha készen vagyunk kivesszük, és hagyjuk kihűlni, majd levágjuk a tetejét, pudingot töltünk bele, a tetejét pedig tejszínnel díszítjük.
  5. A krémhez a krémesport elkeverjük a tejjel, és robotgéppel összedolgozzuk.
  6. Én a kertben málnát és ribizlit találtam, ezért azzal dekoráltam ki, de eperrel is nagyon finom;)
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 693
elküldve: 0
receptkönyvben: 36
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Kuktalány

Mióta szakács: 2013.08.29.
15 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

fánk vaníliakrémmel és tejszínnel, tejszínhabos-vaníliakrémes fánk gyümölccsel, égetett tészta

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

474
margarin 120 g
víz 2.5 dl
rétesliszt 150 g
tojás 4 db
vaníliás pudingpor 1 tasak
tej 8 dl
habtejszín 5 dl
málna 30 g
piros ribizli 20 g