Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Málnás-ribizlis lepény

Málnás-ribizlis lepény
Málnás-ribizlis lepény
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerűsége és népszerűsége miatt gyakran készítjük ezt a végtelenül szimpla süteményt. Savanykás ízű gyümölcsökkel a legfinomabb.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A margarint a cukor felével habosra keverjük, egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját is.
  2. A tojásfehérjét a cukor második felével kemény habbá verjük, a margarinos keverékhez adjuk, majd óvatosan, hogy a hab ne nagyon törjön össze, elkeverjük.
  3. A sütőporos lisztet is elkeverjük a tésztával.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, elegyengetjük.
  5. A tetejét megszórjuk a lecsöpögtetett gyümölcsökkel, majd meghintjük kristálycukorral.
  6. Előmelegített sütőben, mérsékelt tűzön addig sütjük, míg a cukor megpirul a tetején.
  7. Pár percig szikkadni hagyjuk, ezután felszeleteljük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 25 590
elküldve: 4
receptkönyvben: 324
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Oli

Mióta szakács: 2008.03.10.
62 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

málns-ribizlis süti, süti málnával és ribizlivel

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

KG
KG Sat, 2011-02-12 21:05

Kedves Tucsike!
Ennek két oka lehet; az egyik hogy túl híg lett az alaptésztád vagy nem nyomkodtad ki a gyümölcs levét.

tucsike
tucsike Tue, 2010-07-13 20:06

Megsütöttem, sikere volt. Hamar elfogyott, ugy hogy holnap ismét sütni kell. Egy gondom van -nemcsak ennél - hogy a sütemény aljáral megy le a gyümölcs és egy kicsit elá
ztatja. Próbáltam már lisztbe forgatni, de sajnos az eredmény ugyanaz lett.

andicsek3
andicsek3 Sat, 2010-06-26 20:18

Sok sikerem volt a sütivel, már a receptet tovább is adtam. Köszönjük.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-04-16 16:03

Nekem van egy hagyományos gyümölcspiskóta receptem, ami majdnem ilyen, kivéve a margarint. Én vizet szoktam tenni hozzá de ezt is ki akarom próbálni. Rossz nem lehet.
A tetejére meggyet és diót szoktam tenni. A meggyet soha nem forgatom lisztbe, csak úgy teszem rá. Amikor a meggyet és a diót rátettem, még megszórom cukorral. Próbáljátok ki mert nagyon finom.

Redy28
Redy / Redy28 Wed, 2010-03-17 16:38

Szia Oli!
Imádom, az ilyen egyszerűen elkészíthető és istenien finom süteményeket! Köszi a receptet, felvettem a kedvenc sütijeim közé. A lányaim és a férjem is kézcsókukat küldik érte:-)
ü
Edit

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2009-06-07 14:55

Ez isteni finom!!!!
Igaz, én nem ribizlit, hanem meggyet tettem a málna mellé, de ez ízlés dolga. Majd kipróbálom más gyümölccsel is.
A tésztája is nagyom finom.

KÖSZI!!

859
finomliszt 20 dkg
margarin 20 dkg
tojás 4 db
málna 20 dkg
piros ribizli 20 dkg
cukor 20 dkg
sütőpor 1 csomag