Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Málnás ricottás pite

Málnás ricottás pite
Málnás ricottás pite
70 perc / előkészület: 25 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A dinnye után a kedvenc gyümölcsöm a málna. Sütéshez is sokat használom.

Igazán azért is szeretem, mert szerintem a málna egy igazán ritka példa arra gyümölcsként, amely nem veszít fagyasztás után sem túl sokat az ízéből. Ezért bármikor elérhető, akár télen is, ééés hamarosan már frissen is, amit persze már alig várok...

Ennek a pitének a receptjében még fagyasztott málnával dolgozunk, de amint itt a málnaszezon lecseréljük frissre.:-)

Jaj, ezt a sütireceptet megírni nagy kihívás, mert hogyha rágondolok már összefut a nyál a számban:-), friss citromos, vaníliás, gyümölcsös, a ricottától selymes... hmmm.

hozzávalók / 10 adag

Tészta

  • 250 g liszt
  • 150 g vaj
  • pici só
  • 1 vaníliás cukor
  • 80 g cukor
  • 1 tojás
  • 1 bio citrom héja
  • 2 ek gríz a tészta megszórásához

Töltelék:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először készítsük el a tölteléket. Az összes hozzávalót keverjük ki jó krémesre.
  2. A tésztához a cukrokat a puha vajjal és sóval keverjük krémesre. Adjuk a masszához a lisztet és a tojást, keverjük össze, majd kézzel gyúrjunk egynemű omlós pite tésztát.
  3. Sokak szerint kellene 30 percig hűteni minden ilyen pite tésztát, de én sohasem szoktam, mert így puhán liszten szerintem sokkal szebben nyújtható.
  4. Osszuk fel tehát a tésztamennyiséget hűtés nélkül 1/3 és 2/3 részre. A nagyobb adagot nyújtsuk ki nagyobb átmérőre, mint a formánk, kb. fél cm vékonyra, és tegyük bele a kivajazott sütőformába, persze ne csak az aljába, hanem az oldalát is béleljük ki vele. Alját szórjuk meg a 2 evőkanál grízzel, hogy a töltelék később ne nagyon lágyítsa meg.
  5. Tegyük rá az elkészített tölteléket. Szórjuk bele a fagyasztott vagy friss málnánkat.
  6. A kisebb adag tésztából készítsünk kb. 1 cm-es széles rácsokat, és fedjük be a tetejét, ha marad ki tésztánk, készíthetünk még pár csinos tésztadekort is.:-)
  7. Süssük előmelegített sütőben 180 fokon (hőlégkeveréssel 150 fokon) kb. 45-5o percig.
  8. Hagyjuk kihűlni (nagyon lassan hűl), majd porcukorral meghintve tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 6 485
elküldve: 10
receptkönyvben: 175
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

szanten

Mióta szakács: 2013.01.11.
54 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

málnás pite, túrókrémes pite, gyümölcsös pite

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!