Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Málnás sajttorta sütőben sütve

Málnás sajttorta sütőben sütve
Málnás sajttorta sütőben sütve
115 perc / előkészület: 40 perc főzés: 5 perc sütés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Férjemet szerettem volna meglepni egy nagyon finom és különleges sajttortával. Sokáig bújtam az internetet, mire ráleltem erre az "Ultimate Cheesecake" receptre. Kicsit hosszadalmasnak tűnt elsőre, de úgy gondoltam, hogy egyszer van egy évben házassági évfordulónk, hajrá. :) 
Ahogy a képen látható, háztartási kekszet használtam, de a recept szerint és a jobb eredményhez érdemes zabkekszet vagy hasonlót használni. Azért így is nagyon finom volt. :)

hozzávalók / 10 adag

kekszes alap

krém

málnakrém

Szólj hozzá!

elkészítés

előkészületek

  1. Melegítsük elő a sütőt 175°C-ra.
  2. Vegyük ki a mascarponét a hűtőből, hogy felmelegedjen szobahőmérsékletűre.
  3. Vajazzunk ki egy kb. 22 centis tortaformát.
  4. Fóliázzuk be alufóliával a tortaforma oldalát és alját kívülről, ami később extra védelem lesz a víz ellen (vízben fogjuk sütni a tortát, csak úgy, mint egy szuflét).

kekszes alap

  1. Törjük össze a kekszet (daráló segítségével, vagy egy zacskóba berakva egy nyújtófa segítségével).
  2. Olvasszuk fel az öt evőkanál vajat a tűzhelyen vagy a mikróban.
  3. Öntsük a vajat a kekszhez, és keverjük össze.
  4. Egyengessük el a kekszes masszát a tortaformában, és lapítsuk le egy pohár aljának a segítségével. (Jól nyomkodjuk le az egészet egyenletesre.)
  5. Tegyük a kekszes alapot be a sütőbe 8-10 percre, vigyázva, hogy a fóliát ne szakítsuk el.
  6. Hagyjuk kihűlni a tortaformában.

krém

  1. Kézi mixerrel keverjük össze a mascarponét, a cukrot, a lisztet és a sót egy tálban. Addig keverjük, amíg szép egységes krémet nem kapunk.
  2. Adjuk hozzá a tejfölt, a citromlevet és a vanília aromát. Itt is fontos, hogy mindent szépen elkeverjünk.
  3. Adjuk hozzá egyesével az összes tojást, majd a plusz tojássárgáját is. Jól mixeljük össze.
  4. Öntsük a kapott krémet a kihűlt kekszes alapra.
  5. Tegyük a tortaformát egy nagyobb tepsibe, és öntsük a tepsit fel vízzel, ügyelve arra, hogy a fólia védje a tortánkat (tehát nagyjából ujjnyi magasságig legyen a víz). Az egész mehet a sütőbe 55-60 percre.
  6. Ha kész, kapcsoljuk le a sütőt, nyissuk ki az ajtaját, és hagyjuk így kihűlni a tortát nagyjából egy órán át.
  7. Az egy óra leteltével vegyük ki a tortaformát a vízből, szedjük le a fóliát a tortaformáról. Egy kés segítségével válasszuk el a tortát a formától, a kést szépen körbehúzva a szélén. Ezzel elkerüljük, hogy megrepedjen a tortánk, amikor kiszedjük a formából.
  8. Tegyük a hűtőbe a tortát, ne fedjük be, és hagyjuk hűlni legalább 4 órán keresztül a tökéletes állagért.

málnakrém

  1. A málnaszemeket szépen körbepakoljuk a torta tetején (ez kb. 50-100 g málna).
  2. A maradék málnát feltesszük egy kis lábasban főni a cukorral és a citromlével.
  3. Addig kevergetjük, amíg szép egyenletes és kevésbé folyékony állagot nem kapunk.
  4. Kicsit hagyjuk hűlni, majd beterítjük vele a tortát középről indulva (és jut ameddig jut).
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 22 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 75
össznézettség: 43 442
elküldve: 4
receptkönyvben: 129
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

nemriky

Mióta szakács: 2016.06.14.
3 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
alkalom: születésnap, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

cheesecake, sajttorta

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nomeatstayweat
NoMeatStayFit / nomeatstayweat Thu, 2019-07-18 14:07

Ez a recept valakinek sikerult mar? 22 cm-s format ir, de nekem meg a 28 centisbe is tul sok volt a krem es kifolyt.... maradok a bevalt receptemnel....

654
zabkeksz 170 g
vaj 5 ek
mascarpone 900 g
cukor 225 g
finomliszt 2 evőkanál
1 késhegynyi
tejföl 125 g
citromlé 2 teáskanál
vanília kivonat 1 teáskanál
tojás 3 db
tojássárgája 1 db
málna 150 g
citromlé 1 fél citromból nyert
cukor 1 ek