Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Málnás svájci vajkrém

Málnás svájci vajkrém
Málnás svájci vajkrém
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádom a málnát. Ez is egy kísérlet volt, a svájci vajkrém ízesítésére.

hozzávalók / 12 adag

Málnás ízesítés

Alap vajkrém

ajánlat

Javaslom a teljes, képes recept megtekintését: a tortaiskola.hu oldalon.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Készítsük el a svájci vajkrémet. 20 dkg fog kelleni a krémből.
  2. A tojások fehérjét elkeverjük a porcukorral, és vízgőz fölé tesszük. FONTOS!!! A víz csak gyöngyözzön, ne forrjon. Olykor keverjük meg a fehérjés porcukrot, és figyeljünk rá, nehogy kicsapódjon. Kb. 15 perc alatt eléri a megfelelő állagot. Ha van hőmérőnk, akkor 86 fokosnak kell lennie. Nekem nincs, de így is el lehet készíteni. A keveréknek csípősen melegnek és jó szálpróbásnak kell lennie. Opálos színű, és teljesen felolvadt benne a porcukor.
  3. A robotgéppel a legnagyobb fokozaton kezdjük habosítani. Ez szép meló lesz, 10-15 perc. Krémesnek, nagyon fehérnek és csúcsosnak kell lennie a habnak. A vajat kockázzuk fel, fontos, hogy egyforma hőmérsékletű legyen a hab és a vaj, különben bajok lesznek. A robotgépet vegyük alacsony fokozatra, és adagonként adjuk hozzá a vaj kockákat.
  4. A málna redukció készítése kissé fáradtságos, de megéri. Fagyasztott vagy friss málna is jó hozzá. A málnát, cukrot és a citrom levét forraljuk fel, és sűrítsük be.
  5. A málnaszószt szitán passzírozzuk át, így megkapjuk a málna redukciót. Sűrű, krémes állagú, és nagyon málna ízű.
  6. A 20 dkg krémhez keverjük ízlés szerint málna redukciót, én ehhez a mennyiséghez -20 dkg krém- 8 ek mennyiséget használtam.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 677
elküldve: 0
receptkönyvben: 24
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Glazur

Mióta szakács: 2015.07.28.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
diéta: gluténmentes
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

málnás édes tortakrém, málnás vajkrém sütibe, málnás édes vajkrém

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

221
málna 20 dkg
cukor 2 ek
citromlé 1 citromból nyert
tojásfehérje 5 db
porcukor 20 dkg
vaj 22 dkg
vanília kivonat 1 teáskanál