Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Málnás-túrós alagút

Málnás-túrós alagút
Málnás-túrós alagút
35 perc / előkészület: 25 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy finom sütemény. A málnakrém helyett az alagutat bevonhatjuk tejszínhabbal is.

hozzávalók / 8 adag

A piskótához

A krémhez és szóráshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásfehérjét a sóval habbá verjük, közben kanalanként hozzáadjuk a cukrot, és kemény habbá verjük. A tojássárgáját elkeverjük a vanília cukorral, és a fehérjehabhoz keverjük. Rászitáljuk a kakaóval elkevert lisztet, és óvatosan hozzákeverjük.
  2. A masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe (30x40x5 cm) simítjuk, betoljuk a 220 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 8-10 perc alatt megsütjük. Hagyjuk hűlni.
  3. Amikor a piskóta kihűlt, levágunk belőle egy csíkot, amekkorát egy őzgerincforma tetejére fektetünk majd. A maradékot pedig akkorára szabjuk, hogy a formát pontosan kibélelhessük vele. Az őzgerincformába alufóliát simítunk, és a tésztát befektetjük.
  4. A zselatint kb. 10 percre hideg vízbe áztatjuk. A málnát pürésítjük, majd sűrű szitán átpasszírozzuk. A málnapürét simára keverjük a kétféle cukorral és a túróval. A zselatint kicsavarjuk, a narancslikőrben felolvasztjuk, hozzákeverünk kb. 3 evőkanálnyit a málnás-túróból, majd a maradékhoz keverjük. Kb. 15-30 percre hidegre tesszük. A tejszínt kemény habbá verjük, és a kocsonyásodó krémhez keverjük.
  5. A krémből kb. 3-4 evőkanálnyit félreteszünk, a maradékot a tésztával bélelt formába simítjuk, ráfektetjük a félretett piskótacsíkot. Kb. 2-3 órára hűtőbe tesszük.
  6. Tálalás előtt az alagutat tányérra borítjuk, körbe megkenjük a félretett krémmel, amelyet bot mixerrel krémesre dolgozunk. Kevés csokoládéreszelékkel megszórjuk, és tálaljuk.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x40x5 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 163
elküldve: 4
receptkönyvben: 87
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

málnás piskótatekercs, túrós-málnás tekercs

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mese habbal
mese habbal Thu, 2017-01-12 00:26

Kedves Glaser!

A krem hozzavaloinal kimaradt a narancslikor. Mennyi az annyi?:)

350
tojás 4 db
1 csipet
cukor 100 g
vaníliás cukor 1 csomag
finomliszt 80 g
cukrozatlan kakaópor 20 g
málna 200 g
lapzselatin 5 db
cointreau 2 ek
tehéntúró 400 g
cukor 75 g
vaníliás cukor 1 csomag
habtejszín 200 g
csokoládéforgács 2 ek