Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Málnás-túrós torta

Málnás-túrós torta
Málnás-túrós torta
80 perc / előkészület: 60 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az interneten találtam ez a receptet. Én éttortabevonóval vontam be, igaz sajnos egy csomaggal terveztem, ez nem lett elég, így a torta alsó része tejcsokoládé-bevonatot kapott.

A tetejére a pipacsokat én készítettem, a marcipánmasszát ételfestékkel színeztem.

hozzávalók / 8 adag

Tészta

Túrós töltelék

Málnás töltelék

Bevonat

Díszítés

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A tojások sárgáját a cukorral felverjük. Majd belekeverjük a lisztet, és óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjét.
  2. A masszát elosztjuk a gáztepsiben és egy kerek tortaformában.
  3. 180 fokon készre sütjük.

Túrós töltelék

  1. A túrót a tejjel robotgéppel elkeverjük.
  2. A mascarponét habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, beledolgozzuk a túrókrémet, a citrom levét és reszelt héját.
  3. A hideg vízbe beletesszük a zselatint, és elkeverjük. Majd lassú tűzön feloldjuk állandó keverés mellett. Hozzáadunk először 3-4 evőkanál túrókrémet, majd belekeverjük a túrós krémbe.
  4. A tejszínt felverjük habnak, és ezt is beleforgatjuk óvatosan a krémbe.

Málnás töltelék

  1. A málnát a cukorral felfőzzük.
  2. Hozzáöntünk annyi vizet, hogy 500 ml legyen.
  3. A pudingport elkeverjük tortazselével, hozzáadjuk a málnához, és folytonos keveréssel, kis lángon besűrítjük.
  4. Félretesszük hűlni, időnként keverjük meg.

Torta összeállítása

  1. Egy kerek tálat kibélelünk alufóliával. A nagy piskótalapot feldaraboljuk, és kibéleljük vele a tálat. A túrós krém felét rákenjük a piskótára.
  2. A kerek piskótalapot félbevágjuk. Mindkét lap egyik oldalát megkenjük a málnás zselével. Az egyik lapot málnás felével rátesszük a túrókrémre. Rákenjük a túrókrém másik felét, majd rátesszük a másik málnás zselével megkent kerek lapot.
  3. Betesszük a hűtőbe (én egy éjszakára tettem be), majd tálcára borítjuk, a fóliát lehúzzuk, és rácsorgatjuk a forró vízben felolvasztott étbevonót.

Díszítés

  1. Elkészítjük a pipacsokat.
  2. A marcipánmasszát piros, zöld ételfestékkel, illetve kakaóporral színezzük.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 258
elküldve: 0
receptkönyvben: 1
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Tóth Bernadett

Mióta szakács: 2013.05.30.
46 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Anyák napja, buli receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: közepes
receptverseny: Szerelemtorta receptverseny
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

piskótabomba, csokimázas torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

914
tojás 6 db
finomliszt 6 púpozott ek
cukor 6 púpozott ek
tehéntúró 250 g
tej 100 ml
mascarpone 250 g
habtejszín 500 ml
víz 100 ml
zselatin 30 g
vaníliás cukor 2 csomag
citromhéj 1 db
citromlé 1 citromból nyert
porcukor 200 g
málna 250 g
cukor 3 púpozott ek
vaníliás pudingpor 1 tasak
tortazselé 1 csomag
tortabevonó 200 g
marcipán 100 g
ételfesték 6 csepp
cukrozatlan kakaópor 1 g