Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Málnaszörp nyersen

Málnaszörp nyersen
Málnaszörp nyersen
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sok málnám terem. Nem, nem sok, rengeteg. Süti már sokféle készült, fagyasztóba meg nincs értelme tennem, mert onnan sosem kerül elő. Ki kellett hát valamit találnom. Itt a kánikula, legyen hát szörp! Az interneten található szörpöket vagy főzni kell (meleg van!), vagy több napig állni hagyni (szörpöt szeretnék és nem pálinkát :D). Szóval átgondoltam és ez lett belőle. Mivel a málnánk préselve van és nem csepegtetve, így ne lepődjünk meg, hogy rostos! Pontos málnamennyiséget nem írok, úgysem lehet megmondani, hogy mennyi lé jön le belőle. Én előbb átnyomtam gyümölcscentifugán, utána a pépet még szitán is préselgettem.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A málnalébe beleöntjük a cukrot, és kb. 20 percig állni hagyjuk, néha megkeverjük.
  2. Ha a cukor feloldódott, belekeverjük a tartósítót.
  3. Üvegekbe rakjuk, vízzel vagy szódával felöntve fogyasztjuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 550
elküldve: 3
receptkönyvben: 59
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

CandyQueen

Mióta szakács: 2011.05.05.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: vegán
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 6 főre
fogás: ital
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

málnaszörp, szörp málnából, préselt málnaszörp

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

400
gyümölcslé 1 l
cukor 50 dkg
nátrium-benzoát 1 kk