Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Málnazselés csokimousse tükörglazúr-torta

Málnazselés csokimousse tükörglazúr-torta
Málnazselés csokimousse tükörglazúr-torta
60 perc / előkészület: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Rengeteg receptet elolvastam, és több videót megnéztem, mire vettem a bátorságot, hogy elkészítsem ezt a málnazselés tükörglazúr csokimousse tortát. Bár bonyolultnak tűnik az elkészítése, de csak annyira, mint bármely más tortáé. Vásároltam a meglévő 18 cm-es tortakarikához egy 28 cm-es kerek szilikon tortaformát, több színű ételfestéket és glükózszirupot. 

hozzávalók / 12 adag

Csokimousse

Málnazselé

Tükörglazúr

Szólj hozzá!

elkészítés

Málnazselé

  1. A málnazseléhez a málnalekvárt melegítsük pár percig a mikróban, hogy folyékony, egynemű legyen. Adjuk hozzá a zselatint, és hagyjuk kihűlni.
  2. Mielőtt megkötne, öntsük a 18 cm tortakarikába, és tegyük fagyasztóba, amíg visszaszilárdul.

Csokimousse

  1. A csokoládés mousse-hoz az apróra tört csokoládéra öntsük rá a 4 dl felforralt habtejszínt, és kavarjuk csomómentesre. Majd adjuk hozzá a tojássárgákat.
  2. A többi habtejszínt verjük kemény habbá, majd forgassuk a csokoládés keverékhez. A zselatint 0,5 dl forró vízben olvasszuk fel, majd kavarjuk a krémhez.
  3. Az elkészült csokoládés krém kb. felét öntsük bele egy 28 cm-es, szilikon tortaformába, helyezzük rá a megfagyott málnazselét, majd borítsuk be a maradék krémmel, és tegyük mélyhűtőbe minimum 4 órára.

Tükörglazúr

  1. A tükörglazúrhoz egy edényben keverjük össze a vizet, a sűrített tejet és a cukrot, és ezt forraljuk össze. A zselatint 0,2 dl vízben feloldjuk, és az előbbi keverékhez adjuk.
  2. A fehér csokoládét beletördeljük, a glükózszirupot is belekeverjük, és az egészet egy botmixerrel simára dolgozzuk.
  3. Annyi edénybe öntsük az így elkészült masszát, ahány színt szeretnénk a tortán látni. Ezeket külön-külön megszínezzük a festékekkel, és már csak kanállal keverjük óvatosan össze (hogy ne habosodjon!). Ezután egy kiöntőedénybe óvatosan összeöntjük a színeket. Ha visszahűlt 35 fokra, akkor ráöntjük a mélyhűtőből kivett, a szilikonformából kifordított fagyott csokimousse-ra.
  • tepsi mérete: 28 cm
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 667
elküldve: 0
receptkönyvben: 19
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

erzsimre

Mióta szakács: 2019.04.01.
1 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
alkalom: Anyák napja, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
receptverseny: Piros Sütis Receptverseny
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
kategória: torta
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

csokimousse-torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1118
habtejszín 17 dl
tejcsokoládé 60 dkg
tojássárgája 6 db
zselatin 30 g
víz 0.5 dl
málnalekvár 400 g
zselatin 16 g
zselatin 20 g
víz 1.2 dl
cukor 300 g
sűrített tej 200 g
fehér csokoládé 300 g
ételfesték 10 csepp
cukorszirup 30 ml